Tartine cu legume prajite

TARTINE CU LEGUME PRAJITE

Timp de preparare: 25 min
Timp de gatire: 25 min
Portii: 16

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
ardei capia rosu mic, fara seminte, taiat bucati 1/4
Margarina Becel Original 100 g
Faina 225 g
Drojdie proaspata dizolvata in 2 linguri de apa calduta 1/2 lingurita

Sos

Ingredient Masura Cantitate
Boabe de porumb (din conserva) 55 g
Capete de sparanghel 55 g
Ulei de floarea soarelui 1 lingura
Varza de Bruxelles 175 g
Ardei gras verde si oranj, fara seminte si feliate marunt 1/4
sos de soia 2 lingurite

Preparare

Puneti faina intr-un bol impreuna cu margarina Becel Original, apoi amestecati pana ce mixtura aduce cu firmiturile fine de paine.

Adaugati extractul de drojdie apoi, cu un cutit cu lama curba, amestecati pana ce rezulta o pasta moale. Rulati aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina, taiati-l in 16 bucati in forma de cerc folosind un cutit de 7.5cm .

Puneti hartie de copt in fiecare forma apoi  asezati aluatul si coaceti in cuptorul preincalzit la 190C timp de 10-12 minute. Intre timp, fierbeti varza in apa, scurgeti si pasati. Asezati amestecul in tartine.

Incingeti uleiul, adaugati legumele prajite si amestecati-le timp de 4-5 minute, adaugati sosul de soia, apoi plasati intreg continutul in tartinele pregatite.

Serviti cald sau rece.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Calorii (valoare energetica) 108 kcal
Grasimi saturate 0.9 g
Grasimi 5.9 g
Articole recent vizualizate