Tarta cu mere

TARTA CU MERE

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Faina 220 g
Mere mari 2
Lapte 6 linguri
Coaja de lamaie dupa gust
Zahar 100 g
Esenta de rom dupa gust
Ou 2
Vanilie dupa gust
margarina Becel 125 g
Praf de copt 1 plic

Preparare

Se topeste margarina si se lasa deoparte sa se raceasca.
Ouale intregi se amesteca cu zaharul si un strop de sare pana devin crema.
Se aduaga margarina topita ceva mai rece, esentele, lingurile de lapte si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt.
Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu margarina si hartie de copt si se niveleaza cu o spatula de plastic. Se aseaza deasupra merele curatate, taiate in doua.
Se pune cuptorul la preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Acid folic 122.4 mcg (31%)
Sodiu 330.13 mg (14%)
Carbohidrati 33.3 g
Grasimi polinesaturate 4.53 g
Vitamina B1 0.18 mg (12%)
Grasimi mononesaturate 2.85 g
Vitamina B6 0.732 mg (37%)
Grasimi saturate 2.216 g
Fibre 1.4 g
Potasiu 129 mg (4%)
Grasimi 9.9 g
Calorii (valoare energetica) 238.5 kcal
Proteine 4.167 g
Colesterol 47.4 mg
Articole recent vizualizate