RETETE

Gasesti aici retete extrem de gustoase si de sanatoase, special realizate de catre un nutritionist, pentru a-ti pastra inima sanatoasa si colesterolul sub control. 

Piept glazurat de pui

Piept glazurat de pui

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 15 min Portii: 4 Portii Preparare: Se bate puiul intre 2 folii de plastic pana cand acesta este plat, dupa care se tapeteaza intr-un strat fin de faina. Se incalzeste o lingura (15 ml) de margarina intr-o tigaie mare. Puiul se face sote in aceasta tigaie la foc mediu pe ambele parti pana cand nu mai este roz, apoi se ia de pe foc. ...

Paste cu pui, pesto, zucchini, ardei si rosii

Paste cu pui, pesto, zucchini, ardei si rosii

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 20 min Portii: 4 portii Preparare: Se fierb pastele fara sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cu un robot de bucatarie se taie usturoiul. Se adauga busuiocul si patrunjelul si se amesteca pana devine un piure omogen. Se adauga 2 linguri (30 g) de margarina si se omogenizeaza. In loc de mixer se poate face aceasta pasta folosind un mojar. ...

Pui la gratar cu mirodenii

Pui la gratar cu mirodenii

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 45 min Portii: 4 Preparare Amesteca cele 3 linguri de iaurt cu pasta iute, usturoiul si 7 linguri de coriandru. Intinde amestecul peste pui si lasati-l intr-un loc racoros pentru 30 de minute. Scurgeti sucul din castravete si aruncati-l. Amestecati castravetele cu iaurtul ramas, otetul si piperul cayenne. Prajiti puiul la gratar pentru 20 de...

Pui cu masline si lamaie

Pui cu masline si lamaie

Timp de prepare: 12 min Timp de coacere: 25 min Portii: 4 Preparare Incalziti uleiul intr-o tigaie si prajiti puiul pana se rumeneste usor. Adauga supa, maslinele, ierburile provensale si lamaia. Acoperiti si lasati la foc mic pentru 20 de minute. Scoate puiul si pune patrunjelul in amestecul ramas in tigaie, plus Becel si mierea. Fierbeti pana cand se ingroasa amestecul. Puneti din...

Carnati cu fasole

Carnati cu fasole

Timp de preparare: 10 min Timp de coacere: 20 min Portii: 4 Preparare: Topeste margarina Becel intr-o tigaie mare, adauga ceapa si coace aproximativ 5 minute, amestecand ocazional, pana cand ceapa se inmoaie dar nu este rumenita. Adauga carnatii si amesteca-i cu rosiile, fasolea, ciupercile, porumbul dulce si sosul Worcestershire. Coace incet pentru 15-20 de minute, amestecand ocazional. ...

Pappadelle cu chiftelute

Pappadelle cu chiftelute

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 25 min Portii: 4 Preparare Intr-un bol mare, amesteca impreuna puiul, crutoanele, patrunjelul, cimbru, sare si piper. Formeaza amestecul in 24 de chiftelute. Topeste Becel intr-o tigaie, adauga faina si coace, amestecand pentru 1 minute. Luati de pe foc tigaia, si amestecati gradual supa si rosiile. Coaceti, amestecand pana cand sosul incepe sa...

Risotto italian vegetal

Risotto italian vegetal

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 25 min Portii: 4 Preparare Topiti 25g de Becel intr-o tigaie mare, adaugati ceapa si usturoiul si gatiti pentru 5 minute, amestecand ocazional, pana cand ingredientele sunt moi dar nu rumenite. Adaugati orezul si amestecati pentru 2 minute. Intr-o alta tigaie, tineti supa fierbinte. Adaugati 150ml de supa fierbinte peste orez si fierbeti la foc...

Hamburgeri cu cartofi wedges

Hamburgeri cu cartofi wedges

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 30 min Portii: 4 Preparare Taiati cartofii in sferturi. Topiti Becel, adaugati cartofii si amestecati pana cand sunt acoperiti complet. Aranajat-i pe o hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit la 200C pentru 30 de minute, intorcandu-i ocazional, pana cand se inmoaie si se rumenesc pe exterior. Intre timp, pregatiti burgerii. Puneti vita...

Lasagna de pui cu usturoi

Lasagna de pui cu usturoi

Timp de preparare: 25 min Timp de gatire: 55 min Portii: 4 Preparare Topiti Becel intr-o tigaie si gatiti ceapa si usturoiul pentru 5 minute, amestecand ocazional pana se inmoaie. Adaugati puiul si mai gatiti pentru 5 minute. Adaugati rosiile, oregano, sare si piper. Faceti sosul: puneti Becel, faina si lapte intr-o tigaie si aduceti totul la punctul de fierbere, amestecand, pana cand...

Masala de peste si spanac

Masala de peste si spanac

Timp de perparare: 135 min Timp de coacere: 25 min Portii: 4 Preparare Amestecati pasta de usturoi, sos de chilli, masala si Becel si ungeti file-urile de peste. Acoperiti si puneti la frigider pentru 2 ore. Puneti pestele intr-un vas pentru cuptor, acoperiti si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 15-20 minute. Intre timp, pentru a face sosul, puneti toate ingredientele in...

Korma de pui

Korma de pui

Timp de preparare:  15 min Timp de gatire:  50 min Portii:  4 Preparare Se pune ceapa, usturoiul, ghimbirul si migdalele, se dau prin blender, se adauga 6 linguri de apa rece si se amesteca pana devine pasta.  Se topeste margarina Becel in tigaie, se adauga puiul, cardamonul, cateii de usturoi si scortisoara. Se gateste aproximativ 5 minute pana cand puiul devine auriu.  Se adauga...

Kebab de pui pe pat de orez

Kebab de pui pe pat de orez

Timp de preparare: 75 min Timp de gatire: 25 min Portii: 4 Preparare Se combina toate ingredientele pentru sos intr-un castron mare, se aduga puiul amestecand, se marineaza sub capac aproximativ o ora, amestecand din cand in cand. Se pune puiul pe 8 tepuse de frigaruie alternand cu bucati de ardei rosu, verde si ceapa. Se topesc 15 g de margarina Becel si se foloseste pentru a unge frigaruile...

Tortilla cu pui

Tortilla cu pui

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 10 Portii: 2 Preparare Se ung lipiile cu Becel. Bucatelele de pui se infig in frigarui. Se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu pe care se aseaya frigaruile si apoi se tin la cuptor pana se rumenesc dupa care se scot din cuptor si de pe frigarui. Se amesteca impreuna maioneza cu menta si castravetele si se imprastie amestecul pe lipii. Apoi...