RETETE

Gasesti aici retete extrem de gustoase si de sanatoase, special realizate de catre un nutritionist, pentru a-ti pastra inima sanatoasa si colesterolul sub control. 

Tartine cu gem de caise si lapte

Tartine cu gem de caise si lapte

Preparare Se ung feliile de paine cu margarina si apoi cu gem. Se consuma impreuna cu laptele cald. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Tartine cu cascaval si rosii

Tartine cu cascaval si rosii

Preparare Se ung feliile de paine cu margarina Becel. Se adauga cascavalul si frunza de salata. Rosia se taie rondele si se adauga peste sendvis. Se poate adauga putina sare si piper. Se serveste imediat dupa preparare sau se inveleste in folie de plastic si se pastreaza la rece. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Sendvis cu ton, salata si ceapa

Sendvis cu ton, salata si ceapa

Preparare Se scurge apa sau uleiul din conserva de ton. Se ung feliile de paine cu margarina. Se adauga tonul, salata si ceapa rosie taiata rondele. Se consuma proaspat, impreuna cu sucul de mere. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Oua cu branza la cuptor

Oua cu branza la cuptor

Preparare Se unge un bol mic, termorezistent cu putina margarina. Se tapeteaza fundul formei cu felii de rosii peste care se presara putin oregano. Apoi se aseaza feta taiata felii, margarina si ceapa tocata marunt. Se sparge oul deasupra si il condimentam cu putina sare, boia (dulce sau iute) si piper. Se introduce bolul la cuptor la 220C pentru 20 minute, pana albusul e facut, iar galbenusul...

Sendvis cu curcan, castraveciori si maioneza light

Sendvis cu curcan, castraveciori si maioneza light

Preparare Feliile de paine se ung cu margarina. Se adauga felii de sunca de curcan, se unge cu maioneza light si se acopera cu fasii de castraveciori. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Sendvis cald cu branza mozzarella + suc de portocale

Sendvis cald cu branza mozzarella + suc de portocale

Preparare Se ung feliile de paine cu margarina si se adauga intre ele branza cu un praf de piper. Se introduce sendvisul in toaster si se scoate cand e rumenit. Se serveste cald. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Salata de ton cu avocado

Salata de ton cu avocado

Preparare Se taie avocado pe lungime si se scoate pulpa, pastrand cojile intacte. Se stropeste pulpa de avocado cu sucul de lamaie si se striveste cu furculita pana devine pasta. Apoi se freaca cu galbenusurile fierte si margarina. Se adauga tonul si se amesteca bine totul. La final se adauga ceapa, patrunjelul si albusurile de ou, tocate foarte marunt. Se condimenteaza cu sare si piper. ...

Tarta cu mere

Tarta cu mere

Preparare Se topeste margarina si se lasa deoparte sa se raceasca. Ouale intregi se amesteca cu zaharul si un strop de sare pana devin crema. Se aduaga margarina topita ceva mai rece, esentele, lingurile de lapte si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu margarina si hartie de copt si se niveleaza cu o spatula de plastic. Se aseaza deasupra...

Placinta cu legume, oua si mozzarella

Placinta cu legume, oua si mozzarella

Preparare Se incalzeste cuptorul. Se unge o tava cu margarina si se adauga jumatate din cantitatea de rosii, ceapa, mozzarella (sfaramata) si masline. Separat se face un amestec din oua si restul ingredientelor. Acest amestec se toarna in tava si se pune totul la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mic. Se serveste imediat. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban...

Oua ochi, tartine cu margarina si legume

Oua ochi, tartine cu margarina si legume

Preparare Se topeste putina margarina in tigaie si se sparg ouale pe rand. Se prajesc pana cand galbenusul devine cleios. Feliile de paine se ung cu margarina. Se consuma impreuna cu urda si legumele. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Clatite cu cartofi si kaiser

Clatite cu cartofi si kaiser

Preparare Se pun cartofii la fiert (in coaja) in multa apa cu sare pana sunt fierti cam 90%. Se lasa sa se raceasca, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu ceapa verde tocata si cu sare dupa gust si mult piper. Adaugati si kaizer dat pe razatoarea mare in amestecul de cartofi. Se incinge 1 lingura ulei si 1 lingura margarina intr-o tigaie mare si se pun cartofii...

Oua mexicane

Oua mexicane

Preparare Intr-o tigaie adanca se incinge uleiul si se rumenesc ceapa si usturoiul. Se adauga sosul iute si rosiile si apoi boabele de fasole. Se acopera cu capac 2-3 minute pentru a se intrepatrunde aromele. Intr-o alta tigaie teflonata se topeste margarina si se adauga ouale unul cate unul, fara a se amesteca. Pe o farfurie se pun bucatile de tortillas de porumb, peste care se adauga sosul...

Omleta taraneasca

Omleta taraneasca

Preparare Ouale se sparg intr-o farfurie adanca, se adauga ingredientele de mai sus si se bat bine cu furculita. Se toarna in margarina incinsa. Se coace pe ambele parti si se serveste imediat. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Omleta, salata si ceai cu miere

Omleta, salata si ceai cu miere

Preparare Se bat ouale intr-un vas. Ceapa verde se toaca marunt. Se topeste margarina intr-o tigaie teflonata. Se adauga ceapa si la scurt timp ouale. Se ia de pe foc atunci cand omleta este rumenita. Rosiile se taie felii si se consuma ca atare, impreuna cu painea si omleta. In ceai se amesteca mierea. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Clatite groase cu lapte batut

Clatite groase cu lapte batut

Preparare Se amesteca intr-un vas faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se adauga oul, margarina topita, laptele batut, laptele proaspat si vanilia. Se incalzeste bine o tigaie teflonata si se unge cu putina margarina, apoi se toarna o parte din compozitie in strat gros. Se lasa la foc mic timp de 4-5 minute si apoi se intoarce pe cealalta parte. Se poate servi cu gem sau...

Oua umplute

Oua umplute

Preparare Se amesteca margarina cu galbenusurile, mustarul si pateul de ficat, pana formezi o pasta. Cu aceasta pasta se umplu albusurile. Se serveste impreuna cu rosia si castravetele.  Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian.

Biscuiti de ovaz

Biscuiti de ovaz

Preparare Margarina se freaca cu zaharul, apoi se incorporeaza oul. Faina se amesteca cu sarea, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si se incorporeaza in margarina. Apoi se adauga fulgi de ovaz si stafidele si se amesteca bine. Se ia cu o lingura din aluatul obtinut si se pune sub forma de gramajoase in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptor 5 -10 minute. ...

 Pasta de ficat de pui

Pasta de ficat de pui

Preparare: Se curata ficatul. Se curata ceapa si se taie feliute. Se caleste repede ficatul (sa ramana roz la interior). Se caleste ceapa si se adauga ficatul. Sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga margarina si amesteca bine, pana la omogenizare. Se serveste pe felii de paine, impreuna cu salata de legume. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian. 

Sandwich club marin

Sandwich club marin

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 10 min Portii: 4 sandwichuri Preparare: Se aseaza fileul de somon cu pielea in jos pe o foaie de copt. Apoi se adauga margarina , sarea si piperul. Se pune la cuptor (95 C) pentru 10-12 minute. Se scoate de la cuptor si se lasa la racit. Se introduce cutitul sub piele pentru a o indeparta. Se taie fiecare bucata in 4. Se adauga margarina pe o...

Sandwich de pui cu ardei rosu copt si salata

Sandwich de pui cu ardei rosu copt si salata

Timp de preparare: 5 min Timp de gatire: 15 min Portii: 2 portii Preparare: Se condimenteaza pieptul de pui cu sare si piper si apoi se fierbe sau se face la gratar pana cand este patruns, se ia de pe foc si se taie diagonal. Se intinde margarina pe feliile de paine. Pe 2 felii de paine se pune salata sau spanac, pui, ardeiul copt, sare si piper dupa gust si se acopera cu celelalte felii. ...

Spirale de somon afumat cu wasabi, lamaie si castraveti

Spirale de somon afumat cu wasabi, lamaie si castraveti

Timp de preparare: 10 min Portii:20 de bucati Preparare: Taiati somonul in felii de aprox. 7.5 x 2.5 cm. Intr-un bol de dimensiuni mici amestecati margarina Becel cu coaja de lamaie. Taiati castravetele in bucati de dimensiunea betelor de chibrituri. Asezati fiecare spiral de somon pe o suprafata plana. Presarati aprox. 0.5 cm de ghimbir pe deasupra. Puneti bucatile de castravete in asa...

Bruschete

Bruschete

Timp de preparare: 5 min Timp de gatire: 20 min Portii: 4 Preparare Taiati feliile de paine in jumatate si ungeti ambele fete cu putina margarina tartinabila Becel.  Taiati capatana de usturoi in jumatate si ungeti cu ea ambele fete ale feliilor de paine. Aranjati-le pe o tava si coaceti in cuptorul incins la 200C intre 6 si 15 minute. Intre timp, amestecati rosiile taiate, ceapa,...