RETETE

Gasesti aici retete extrem de gustoase si de sanatoase, special realizate de catre un nutritionist, pentru a-ti pastra inima sanatoasa si colesterolul sub control. 

Curmale in cuburi

Curmale in cuburi

Timp de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Portii: 20 bucati Preparare Taiati curmalele si puneti-le intr-o cratita medie cu apa. Amestecati continuu pana devine amestecul gros si mai sunt vizibile doar cateva curmale, 3 -5 minute. Introduceti sucul de lamaie si vanilia. Incalziti cuptorul la 180 C si folositi un spary pentru gatit pe o tava patrata de 23 cm. Intre timp,...

Prajitura in patru culori

Prajitura in patru culori

Timp de preparare: 20 minute Timp de gatire: 45 minute Portii: 8 Preparare Combinati zaharul, amidonul de porumb si scortisoara. Adaugati peste mere, pere si caise. Amestecati intr-un vas pentru gatit de 23 cm. Turnati sucul de portocale si apa deasupra. Puneti pe foc timp de 20 minute.    Intre timp, preparati topping-ul. Amestecati faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu si sarea. Taiati...

Prajitura cu lamaie

Prajitura cu lamaie

Timp de preparare: 20 minute Timp de gatire: 40 minute Portii: 8 Preparare Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti tava de prajitura de 20 cm, apoi plasati hartie de gatit. Pentru prajitura, bateti margarina Becel, zaharul granulat, oul si coaja de lamaie intr-un bol mare si amestecati cu un mixer pana devine pufos. Bateti laptele si 50 ml iaurt. Adaugati faina si praful de copt si bateti...

Fursecuri pentru ceai cu lamaie si merisoare

Fursecuri pentru ceai cu lamaie si merisoare

Timp de preparare: 15 minute Timp de gatire: 7 minute/ tava de fursecuri  Portii: 32 fursecuri Preparare Incalziti cuptorul la 180ºC. Plasati o hartie de copt sau doua in tava. Decojiti o lamaie si lasati-o deoparte. Stoarceti sucul de la doua lamai. Ar trebui sa fie 1/2 cana de suc. Puneti sucul intr-o cratita si fierbeti pana se reduce la jumatate. Adaugati ¼ cana de zahar pana se dizolva. ...

Patratele cu lamaie

Patratele cu lamaie

Timp de preparare: 20 minute Timp de gatire: 35 - 45 minute Portii: 16 patrate Preparare Puneti ingredientele pentru blat intr-un bol, apoi framantati. Puneti aluatul intr-o tava patrata de 23 cm neunsa. Daca doriti, puteti pune sub in tava o foita de aluminiu. Coaceti la 160°Cpentru 12 – 14 minute sau pana capata o culoare usor maronie pe margine. Lasati la racit pentru 10 minute. ...

Clatite cu zahar, lamaie si fructe de padure

Clatite cu zahar, lamaie si fructe de padure

Timp de preparare: 5 minute Timp de gatire:   2 minute/ clatita Portii: 6 clatite Preparare Intr-un bol mic, amestecati faina cu o lingurita de zahar si sare. Intr-un blender amestecati laptele, oul, albusul si Becel timp de un minut. Adaugati compozitia cu faina si amestecati pana la omogenizare. Lasati la temperatura camerei timp de 20-30 minute. Pentru a turna cu usurinta, folositi un...

Fursecuri cu ovaz, stafide si scortisoara

Fursecuri cu ovaz, stafide si scortisoara

Timp de preparare: 30 minute Timp de gatire: 10 -12 minute Portii: 48 fursecuri Preparare Intr-un bol se pun margarina si zaharul si se amesteca cu mixerul pana ce devine pufos si deschis la culoare. Intr-un bol separat, se comibina faina, scortisoara, praful de copt si sarea si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga ovazul si stafidele. Se lasa deoparte timp de o ora. Luati cu lingura...

Prajitura cu capsuni si migdale

Prajitura cu capsuni si migdale

Timp de preparare: 20 minute Timpul de coacere: 8 la 10 minute Portii: 8 prajituri Preparare Incalziti cuptorul la 220 ° C. Folositi spray pe o foaie de copt cu spray de gatit pentru a nu se lipi. Intr-un bol mediu, adaugati ambele tipuri de faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare. Cu ajutorul unui mixer amestecati margarina, pana cand acesta devine pasta. Intr-un castron...

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Timp de preparare: 15 – 20 minute Timp de gatit: 50 - 55 minute Portii: 16 Preparare Incalziti cuptorul la 180 ° C. Folositi spray pentru tigaie cu generozitate pentru a nu se lipi intr-o tava tubulara de9 " si presarati putina faina. Intr-o cratita, adaugati toate ingredientele pentru umplutura. Se pune compozitia  la fierbere, la foc mic, amestecand frecvent, pana scade compozitia...

Portocale in sirop „Five Spice

Portocale in sirop „Five Spice

Timp de preparare: 10 minute Timp de gatire: 6 minute Portii: 4 Preparare 1. Indepartati coaja a doua portocale cu ajutorul unei razatoare cu grija, fara a indeparta si zona alba. Asezati coaja pe o farfurie. 2.Folosind un cutit, taiati capatul celor 4 portocale. Indepartaticoaja de la cele doua portocale ramasesi partea alba de la toate portocalele pana ce se vede doar pulpa. 3. Intr-o...

Budinca cu zmeura si pere

Budinca cu zmeura si pere

Timp de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 35 minute Portii: 6 Preparare 1. Incalziti cuptorul la 200°C 2. Ungeti o farfurie de 23 cm cu margarina. Pudrati perele si zmeura cu o lingura de faina. Distribuiti in mod egal fructele pe farfuria pregatita. 3. Intr-un bol mediu, cu ajutorul unui tel bateti ouale, laptele, zaharul, vanilia si faina ramasa pana la omogenizare. Turnati...

 Cheesecake cu sos de portocale si zmeura

Cheesecake cu sos de portocale si zmeura

 Timp de preparare: 30 minute Timpul de coacere: 50 - 60 minute Portii: 12 felii Topping 2 cani 500 ml zmeura proaspete 1/2 cana 125 ml suc de portocale 1/3 cana 75 ml zahar granulat   ...

Buche de Noel

Buche de Noel

Timp de preparare: 25 minute Timp de gatit: 20 minute Portii: 8 Preparare 1. Amestecati zaharul si ouale intr-un bol folosind un tel electric deasupra unei cratite cu apa calda, pana cand devine continutul pal la culoare, iar telul lasa o urma groasa la ridicarea din compozitie. 2. Jumatate din cantitatea de faina se presara in margarina Becel topita. In faina ramasa adaugati cacao pana...

Budinca de ciocolata

Budinca de ciocolata

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 6 min Portii: 4 portii  Preparare: Intr-o tigaie medie se amesteca zaharul, cacao, amidonul de porumb si sarea pana cand dispar cocoloasele. Apoi se toarna cate putin lapte in amestec pana cand acesta devine omogen. Se tine la foc mediu si se amesteca pana cand se ingroasa si face bule, intre 6 si 8 minute. Apoi se reduce focul la minim si se...

Budinca de mere cu glazura

Budinca de mere cu glazura

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 50 min Portii: 8 portii   Preparare: Pentru baza: Amesteca intr-un castron faina, praful de copt si sarea si pune-l deoparte; Intr-un castron mediu amesteca margarina cu  zahar granulat, oua, vanilie si suc de mere. Adauga apoi din castronul pus deoparte indredientele uscate (faina, praful de copt si sarea) alternativ cu laptele si amesteca...

Negrese cu sos de zmeura si portocala

Negrese cu sos de zmeura si portocala

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 25 - 30 min Portii: 16 bucati  Preparare: Incalziti cuptorul la 180 C. Intindeti un strat de 20 cm in tava patrata de gatit. Presarati cacao din plin. Se topeste margarina intr-o tigaie mica. Se ia de pe foc si se amesteca cu cacao, zahar, oua, suc de mere si vanilie dupa care se bate amestecul pana devine omogen. Se presara apoi incet faina,...

Omuleti din turta dulce cu ghimbir

Omuleti din turta dulce cu ghimbir

Timp de preparare:  15 min Timp de gatire:  10 min Portii:  40 buc   Preparare: Se amesteca faina cu condimente si praf de copt intr-un castron pana se omogenizeaza. Intr-un castron mare se amesteca Becel cu zahar si melasa cu un mixer pana se omogenizeaza. Se amesteca incet cu amestecul de faina pana devine omogen. Se formeaza doua gogoloase ce se preseaza in discuri si se ruleaza...

Pere fierte cu sos caramel

Pere fierte cu sos caramel

Timp de preparare:  10 min Timp de gatire:  22- 27 min Portii:  2 portii   Preparare: Se decupeaza trei bucati de coaja de lamaie, incluzand si partea alba. Se storc 30 ml de suc de lamaie intr-o tigaie medie impreuna cu cojile si apa, zahar, bete de scortisoara si cuisoare. Se acopera si se dau in clocot dupa care se lasa inca 5 minute la foc mic. In acest timp se decojesc...

Prajiturele Becel

Prajiturele Becel

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 10 min Portii: 36 buc  Preparare: Intr-un bol mare, cu ajutorul mixerului electric se bate margarina Becel si zaharul pana cand amestecul devine cremos. Apoi, se adauga oul si vanilia si se bate pana cand amestecul devine omogen. Intr-un bol mic se amesteca faina, praful de copt si sarea, pana cand avem un amestec omogen. Apoi, toate acestea se...