RETETE

Gasesti aici retete extrem de gustoase si de sanatoase, special realizate de catre un nutritionist, pentru a-ti pastra inima sanatoasa si colesterolul sub control. 

Rosii umplute cu ciuperci

Rosii umplute cu ciuperci

Preparare Se scoate miezul rosiilor, iar ciupercile se taie lame. Cascavalul se rade fin. Verdeturile se toaca marunt. Ceapa si ciupercile se trag in margarina, si se adauga deasupra miezul rosiilor, mierea, verdeturile si mirodeniile. Dupa ce se ia vasul de pe foc se adauga jumatate din cascaval si se amesteca. Aceasta compozitie va fi turnata in rosii si se rade cascaval deasupra. Se introduce...

Pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci

Preparare Se curata puiul si ciupercile. Rosii se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Patrunjelul se toaca marunt. Se topeste margarina. Bucatile de pui se inabusa in 100 ml si margarina topita. La fel se procedeaza si cu ciupercile. Se amesteca apoi puiul, ciupercile, mirodeniile si sosul de soia si se fierb impreuna 8 minute, apoi se adauga rosiile. Reteta realizata cu sprijinul domnului...

Orez cremos cu legume

Orez cremos cu legume

Preparare Ceapa si morcovul se toaca marunt, iar dovlecelul si ardeiul se taie in cubulete mici. Se incinge jumatate din cantitatea de margarina cu putin ulei si se caleste ceapa. Apoi se adauga dovlecelul, morcovul si ardeiul, lasand pe foc inca 5 minute, acoperit. Se adauga orezul, se amesteca de cateva ori si se toarna putina apa fiarta. Se fierbe, la foc potrivit, timp de 12 minute, adaugand...

File de peste pe paine

File de peste pe paine

Preparare Fileul de peste se taie in felii subtiri. Painea se feliaza si se prajeste. Se topeste margarina si se amesteca cu pestele, iaurtul, patrunjelul si piperul. Se pune amestecul peste painea prajita. Se serveste cu rosii proaspete. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Dovlecel pane

Dovlecel pane

Preparare Se curata dovlecelul, se taie felii goase si se sareaza. Se sterg apoi cu un servet de hartie de apa pe care au lasat-o, se trec prin faina si apoi prin ulei si se pun in tigaia in care am incalzit margarina. Se prajesc la foc mic, pana devin aurii pe o parte, se intorc apoi pe cealalta parte si se prajesc. Se pot trece prin susan inainte prajire si se servesc cu mujdei de usturoi. ...

Chiftelute cu sos de rosii

Chiftelute cu sos de rosii

Preparare Carnea si ceapa se toaca in robot. Cartofii se rad fin si se amesteca cu carnea si ceapa, ouale, patrunjelul, mirodeniile, piperul, sarea. Se modeleaza chiftele si se pun in cuptor in tava cu margarina incinsa. Cand sunt gata se toarna deasupra sucul de rosii si se continua fierberea 5-6 minute, apoi se adauga vinul. Se serveste cald cu patrunjel deasupra. Reteta realizata cu sprijinul...

Cartofi gratinati cu branza de vaci

Cartofi gratinati cu branza de vaci

Preparare Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie felii subtiri. Faina dizolvata in 100 ml lapte se adauga in margarina incalzita si se amesteca continuu. Se adauga restul de lapte, iaurtul si oul si se continua fierberea. Acest sos se amesteca cu cartofii si branza de vaci. Se adauga piperul si sarea. Se toarna compozitia in tava unsa cu margarina si se introduce la cuptor pentru...

Budinca de morcovi

Budinca de morcovi

Preparare Morcovii se fierb si se taie rondele. Albusurile se bat spuma, iar branza se sfarama. Se topeste margarina si se adauga faina dizolvata in 200 ml din zeama in care au fiert morcovii. Se amesteca. Dupa ce a dat in clocot se adauga morcovii, smantana, piperul, sarea, galbenusurile si spuma de albusuri. Se adauga totul intr-o tava si se presara cu branza. Se tine la cuptor 10 minute....

Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza

Preparare Se amesteca cele 2 tipuri de branza. Se adauga smantana, grisul, piperul, mararul verde tocat marunt, ouale, 1 lingura margarina si ceapa tocata. Ardeii se spala si se taie un capacel de la codita si se umplu cu compozitia. Se aseaza intr-o cratita, se pune putina sare, se toarna apa cat sa-i acopere. Se adauga 1 lingura de margarina si se introduc la cuptor. Cand sunt gata fierti...

Sufleu de conopida

Sufleu de conopida

Preparare Intr-un vas se pune apa la fiert cu putina sare. Se spala buchetelele de conopida si se pun la fiert in jur de 10 minute. Intre timp se taie sunculita cubulete, se bat ouale cu smantana, se adauga branza razuita si sunca. Se scoate conopida si se lasa la racit. Se unge un vas rezistent la caldura cu margarina, se tapeteaza cu pesmet, se pune stratul de conopida, si se toarna compozitia...

Pui la cuptor cu anghinare, rosii si capere

Pui la cuptor cu anghinare, rosii si capere

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 25 min Portii: 4 portii Preparare:    Se incalzeste cuptorul la 220 C.  Se aseaza un strat uniform de rosii, capere, anghinare si usturoi intr-o tava mare si inalta. Se aseaza puiul peste stratul de legume. Se adauga bucatele de margarina si apoi se stropeste cu otetul balsamic, apoi se adauga sarea, piperul si oregano.  Se aseaza tava in...

Rulou din piept de curcan cu condimente

Rulou din piept de curcan cu condimente

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 60-70 min Portii: 6 portii   Preparare: Se incalzeste cuptorul la 160 C.  Se aseaza pieptul de curcan pe un fund de taiat si se face o taietura de-a lungul, in partea cea mai groasa, dintr-un capat in celelalt, avand grija sa nu separati complet cele doua bucati. Deschideti pieptul ca pe o carte si intindeti pe masa. Se cresteaza interiorul...

Piept glazurat de pui

Piept glazurat de pui

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 15 min Portii: 4 Portii Preparare: Se bate puiul intre 2 folii de plastic pana cand acesta este plat, dupa care se tapeteaza intr-un strat fin de faina. Se incalzeste o lingura (15 ml) de margarina intr-o tigaie mare. Puiul se face sote in aceasta tigaie la foc mediu pe ambele parti pana cand nu mai este roz, apoi se ia de pe foc. ...

Paste cu pui, pesto, zucchini, ardei si rosii

Paste cu pui, pesto, zucchini, ardei si rosii

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 20 min Portii: 4 portii Preparare: Se fierb pastele fara sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cu un robot de bucatarie se taie usturoiul. Se adauga busuiocul si patrunjelul si se amesteca pana devine un piure omogen. Se adauga 2 linguri (30 g) de margarina si se omogenizeaza. In loc de mixer se poate face aceasta pasta folosind un mojar. ...

File de peste la cuptor

File de peste la cuptor

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 10 min Portii: 4 portii Preparare: Se incalzeste cuptorul la 230 C. Se unge o tava de 3,5 L cu margarina topita. Se usuca pestele cu servetele si se taie fillet-uri de marimea unui deget. Se pune faina intr-o farfurie plata. Se bat albusurile si apa si se pun in alta farfurie. Intr-un bol se amesteca pesmetul cu cimbru, patrunjel, sare si piper....

Carne de vita inabusita, cu ciuperci

Carne de vita inabusita, cu ciuperci

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 90 min Portii: 4 portii Preparare: Se taie muschiul in 4 bucati, se adauga putina sare si piper si se acopera cu faina. Se aseaza carnea intre 2 bucati de hartie cerata. Se bate carnea pana cand ajunge la o grosime de 1 cm. Apoi se acopera iar cu faina si se scutura surplusul. Intr-o cratita de teflon, adanca de aprox 30 cm se topeste margarina...

Antipasto cu legume

Antipasto cu legume

Timp de preparare:  20 min Timp de gatire:  40 min Portii:  4 Preparare: Taiati vanata in felii de 2.5 cm. Coaceti pana capata o culoare maronie pe ambele parti. Taiati apoi in cuburi mici. Topiti margarina Becel intr-o cratita mare, la foc mediu. Coaceti ceapa si usturoiul in jur de 3 minute pana devin moi. Adaugati vinetele, telina, ardeii si patrunjelul. Amestecati regulat timp de...

Carne de vita feliata pe paine prajita cu ierburi si hrean

Carne de vita feliata pe paine prajita cu ierburi si hrean

Timp de preparare: 15 min Portii: 24 de bucati Preparare: Intr-un vas mic, amestecati margarina Becel cu hrean ras, sos Dijonnaise si 2 lingurite (30 mL) de arpagic bine maruntit. Taiati bagheta subtire. Intindeti aprox. 1/2 lingurita (2 mL) de amestec Becel pe fiecare felie din bagheta. Taiati carnea de vita un pic mai gros decat feliile baghetei. Taiati ce a mai ramas din legatura de arpagic...

Tartine cu legume prajite

Tartine cu legume prajite

Timp de preparare: 25 min Timp de gatire: 25 min Portii: 16 Preparare Puneti faina intr-un bol impreuna cu margarina Becel Original, apoi amestecati pana ce mixtura aduce cu firmiturile fine de paine. Adaugati extractul de drojdie apoi, cu un cutit cu lama curba, amestecati pana ce rezulta o pasta moale. Rulati aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina, taiati-l in 16 bucati in...

Pizza Portobello

Pizza Portobello

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 20 min Portii:  2  Preparare:                  Incalziti cuptorul la 425° (220°C). Topiti margarina Becel intr-o cratita de 25 cm, la foc mediu, si adaugati ceapa amestecand regulat timp de 4 minute sau pana cand capata culoarea aurie. Adaugati rosia si usturoiul, amestecand timp de 2 minute. Adaugati 1 cana (250 mL) de spanac,...

Legume picante cu paine prajita si branza

Legume picante cu paine prajita si branza

Timp de preparare: 25 min Timp de gatire: 30 min Portii: 4 Preparare Topiti margarina Becel intr-o cratita mare, apoi prajiti ceapa si usturoiul in jur de 5 minute, amestecand ocazional pana acestea se inmoaie. Adaugati amestecul de morcovi, cartofi dulci, pastarnac si prajiti aprox. 5 minute, amestecand ocazional. Adaugati dovleceii, praful picant, rosiile, piureul de rosii si fasolea....