Spirale de somon afumat cu wasabi, lamaie si castraveti

SPIRALE DE SOMON AFUMAT CU WASABI, LAMAIE SI CASTRAVETI

Timp de preparare: 10 min
Portii:20 de bucati

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Wasabi 2 ml
margarina Becel 5 ml
Somon afumat, feliat subtire 120 g
Crengute de marar 20
Castravete 7 cm
Ghimbir maruntit 10 ml
Coaja de lamaie, rasa fin 2 ml

Preparare:

Taiati somonul in felii de aprox. 7.5 x 2.5 cm. Intr-un bol de dimensiuni mici amestecati margarina Becel cu coaja de lamaie. Taiati castravetele in bucati de dimensiunea betelor de chibrituri.

Asezati fiecare spiral de somon pe o suprafata plana. Presarati aprox. 0.5 cm de ghimbir pe deasupra. Puneti bucatile de castravete in asa fel incat sa incadreze ambele capete ale somonului. Asezati o crenguta de marar pe una din bucatile de castravete, pentru a incadra unul din capetele somonului. La celalalt capat intindeti un pic din amestecul Becel. Rulati strans somonul afumat in jurul castravetilor si al mararului, folosind amestecul Becel pentru a-l fixa. Asezati totul pe o farfurie cu partea unde ati facut imbinarea in jos. Repetati cu somonul afumat ramas. Pastrati la rece pana devine bun de consumat.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi mononesaturate 2.1 g
Calorii (valoare energetica) 43 kcal
Grasimi saturate 0.6 g
Grasimi 4.3 g
Grasimi polinesaturate 1.3 g
Carbohidrati 0.3 g
Sodiu 63 mg
Proteine 1.1 g
Colesterol 1 mg