Salata de ton cu avocado

SALATA DE TON CU AVOCADO

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Patrunjel proaspat, maruntit dupa gust
Oua fierte 2
margarina Becel 20 g
Ceapa 1
Suc de lamaie 1 lingura
Avocado 2
Sare si piper dupa gust
Ton 1 conserva 160 g

Preparare

Se taie avocado pe lungime si se scoate pulpa, pastrand cojile intacte.
Se stropeste pulpa de avocado cu sucul de lamaie si se striveste cu furculita pana devine pasta.
Apoi se freaca cu galbenusurile fierte si margarina. Se adauga tonul si se amesteca bine totul.
La final se adauga ceapa, patrunjelul si albusurile de ou, tocate foarte marunt.
Se condimenteaza cu sare si piper.

Se serveste cu paine.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi 12.17 g
Vitamina C 6 mg (10%)
Vitamina B6 0.341 mg (17%)
Sodiu 119.2 mg (5%)
Carbohidrati 4.8 g
Calorii (valoare energetica) 169 kcal
Vitamina B3 4.083 mg (17%)
Grasimi mononesaturate 6.16 g
Grasimi polinesaturate 2.8 g
Grasimi saturate 2.26 g
Fibre 3 g
Potasiu 296 mg (8%)
Acid folic 51.8 mcg (13%)
Proteine 11 g
Colesterol 76 mg
Articole recent vizualizate