Rulouri cu castraveti si rosii coapte

RULOURI CU CASTRAVETI SI ROSII COAPTE

Timp de preparare: 15 min
Portii: 24  portii

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Humus sau tzaziki, din comert sau facut in casa 60 ml
Castravete englezesc, taiat in felii rotunde, de 0.5 cm jumatate
Cimbru proaspat 6 crengute
Margarina Becel Original 5 ml
Rosii micute 12

Preparare:

Incalziti cuptorul la 200 C. Taiati rosiile in jumatate, pe lungime si asezati-leintr-un castron mic, nu mai mare decat dimensiunea lor. Ungeti cu margarina Becel pe deasupra apoi presarati o lingurita (5 ml) de cimbru maruntit. Introduceti-le in  cuptorul preincalzit timp de 2 minute, pana margarina se topeste. Amestecati, apoi continuati sa prajiti pana cand rosiile sunt aproape moi. Scoateti din cuptor si raciti.

Asezati fiecare felie de castravete pe un fund de lemn si ungeti cu aprox. 1/2 lingurita (2 ml) de humus. Puneti rosiile si folositi cimbrul ca garnitura.

Sfat: Rosiile pot fi coapte cu o zi inainte si pastrate partial acoperite in frigider. In cazul acesta, pot fi adaugate chiar inainte de servire, mai ales ca sarea din humus face sa se scurga umezeala din castraveti.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Fibre 0.3 g
Calorii (valoare energetica) 80 kcal
Grasimi 0.3 g
Grasimi polinesaturate 0.1 g
Sodiu 8 mg
Carbohidrati 1.1 g
Grasimi mononesaturate 0.1 g
Proteine 0.3 g
Articole recent vizualizate