Rulou din piept de curcan cu condimente

RULOU DIN PIEPT DE CURCAN CU CONDIMENTE

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 60-70 min
Portii: 6 portii  

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Ceapa rosie taiata subtire o jumatate
Margarina Becel Original 50g
Zeama de supa de pui 250 ml
Morcovi mici curatati si taiati bucati 6
Frunze de rozmarin proaspete 2 linguri
Frunze de salvie proaspata taiate 2 linguri
Catei de usturoi curatati si taiati felii subtiri 2
Piept de curcan fara piele si os 875 g

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 160 C. 
Se aseaza pieptul de curcan pe un fund de taiat si se face o taietura de-a lungul, in partea cea mai groasa, dintr-un capat in celelalt, avand grija sa nu separati complet cele doua bucati. Deschideti pieptul ca pe o carte si intindeti pe masa.
Se cresteaza interiorul pieptului si se insereaza usturoi taiat dupa care se presara jumatate din condimente. Se ruleaza pieptul incepand din capatul cel mai subtire si se leaga cu ata de bucatarie. 
Se unge ruloul cu margarina si se presara cu restul condimentelor. Se plaseaza in centrul unei tave de copt, cu morcovii si ceapa raspandite uniform imprejur.
Se coace timp de 60 a€“ 70 min sau pana carnea atinge€“ 77 C in partea cea mai groasa. Se inveleste in folie de aluminiu si se lasa 15 minute la racit pe o farfurie.
Se toarna bulionul de pui in tava de copt si se coace impreuna cu morcovii si ceapa pana scade la jumatate. Se serveste taiat felii impreuna cu legumele si sosul.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Sodiu 1.5 g
Calorii (valoare energetica) 210 kcal
Grasimi saturate 0.5 g
Fibre 2 g
Grasimi 3.5 g
Grasimi polinesaturate 1 g
Carbohidrati 7 g
Grasimi mononesaturate 2 g
Proteine 36 g
Colesterol 95 mg
Articole recent vizualizate