Risotto italian vegetal

RISOTTO ITALIAN VEGETAL

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 25 min
Portii: 4

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Orez de risotto 280 g
Usturoi strivit 1 catel
Ceapa taiata fin 1
Ierburi proaspete precum patrunjel sau cimbru 2 linguri
Margarina Becel Original 55 g
Piper dupa gust
Legume mixte (sparanghel, ardei rosu, porumb, ciuperici taiate, broccoli, etc) 400 g
Knor de supa vegetala, dizolvata in 300 ml de apa fiarta 1 cub

Preparare

Topiti 25g de Becel intr-o tigaie mare, adaugati ceapa si usturoiul si gatiti pentru 5 minute, amestecand ocazional, pana cand ingredientele sunt moi dar nu rumenite.

Adaugati orezul si amestecati pentru 2 minute.

Intr-o alta tigaie, tineti supa fierbinte. Adaugati 150ml de supa fierbinte peste orez si fierbeti la foc mic, pana cand lichidul a fost absorbit. Continuati sa adaugati supa in acest fel si gatiti (cam 10 minute) pana cand orezul este aproape fiert.

Amestecati cu legumele si continuati sa gatiti timp de 5 minute pana cand orezul si legumele sunt moi si toata supa a fost absorbita iar mixtura este cremoasa. 

Adaugati sare si piper dupa gust si restul de Becel, inainte de a servi.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Calorii (valoare energetica) 489 kcal
Grasimi polinesaturate 13.8 g
Grasimi saturate 3.3 g
Carbohidrati 6.1 g
Articole recent vizualizate