Pui la cuptor cu anghinare, rosii si capere

PUI LA CUPTOR CU ANGHINARE, ROSII SI CAPERE

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 25 min
Portii: 4 portii

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Rosii cherry 2 cani
Otet balsamic 1 1/2 linguri
margarina Becel 30 ml
Piept de pui fara piele si os 4
Capere murate, fara zeama 1 lingura
Usturoi maruntit 4 catei
Frunze de oregano proaspete (sau 2 lingurite/10 mL uscat) 2 linguri
Muguri de anghinare taiati in 2 si scursi 1 conserva
Sare si piper macinat mare 1/4 lingura

Preparare:   

Se incalzeste cuptorul la 220 C. 
Se aseaza un strat uniform de rosii, capere, anghinare si usturoi intr-o tava mare si inalta. Se aseaza puiul peste stratul de legume. Se adauga bucatele de margarina si apoi se stropeste cu otetul balsamic, apoi se adauga sarea, piperul si oregano. 
Se aseaza tava in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute sau pana cand puiul este patruns. 
Se serveste impreuna cu couscous sau orez

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi mononesaturate 4.1 g
Grasimi polinesaturate 2.1 g
Carbohidrati 12.9 g
Sodiu 548 mg
Calorii (valoare energetica) 255
Fibre 4.5 g
Grasimi 8.3 g
Grasimi saturate 1.4 g
Proteine 33.4
Colesterol 79 mg
Articole recent vizualizate