Prajiturele Becel

PRAJITURELE BECEL

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 10 min
Portii: 36 buc 

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Sare 1 ml
Praf de copt 2 ml
Faina 550 ml
Vanilie 5 ml
Ou 1
Zahar 250 ml
Margarina Becel Original 175 ml

Preparare:

Intr-un bol mare, cu ajutorul mixerului electric se bate margarina Becel si zaharul pana cand amestecul devine cremos. Apoi, se adauga oul si vanilia si se bate pana cand amestecul devine omogen.

Intr-un bol mic se amesteca faina, praful de copt si sarea, pana cand avem un amestec omogen. Apoi, toate acestea se adauga la mixtura Becel facuta in bolul mare si se bate cu mixerul la viteza mica pana cand ingredientele sunt amestecate.

Se ia aluatul obtinut si se formeaza o coca, aceasta se imparte in 2 bucati egale pe care le vom rula in forme sferice, acestea se pun in folie de plastic si se preseaza pana prind forma unui disc. Acestea se refrigereaza cel putin o ora.

Se incalzeste cuptorul la 180 C si se intinde aluatul pana cand ajunge la o grosime de ½ cm, apoi, folosind o forma de prajituri de aprox 6 cm (in forma de omuleti, brazi, saniute, luna, stele etc.) data prin faina pentru a nu se lipi aluatul, se taie prajiturelele. Se aseaza prajiturelele pe foaie de copt in tava la 0,5 cm una de cealalta.

Se coc prajiturelele in cuptorul pre-incalzit pana cand devin aurii pe margine, 10-12 minute, in functie de grosimea aluatului. Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi 4 g
Grasimi polinesaturate 1.5 g
Sodiu 72 mg
Carbohidrati 11.5 g
Grasimi mononesaturate 1.6 g
Grasimi saturate 0.6 g
Fibre 0.2 g
Calorii (valoare energetica) 86 kcal
Proteine 1 g
Colesterol 5 mg
Articole recent vizualizate