Prajitura in patru culori

PRAJITURA IN PATRU CULORI

Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatire: 45 minute
Portii: 8

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Apa 1/2 cana 125 ml
Pere curatate si taiate 3
Mere curatate si taiate 3
Zahar granulat 1/4 cana 50 ml
Scortisoara 1 lingurita 5 ml
Suc de portocale 1/2 cana 125 ml
Amidon de proumb 2 linguri 25 ml
Caise uscate 1/2 cana 125 ml

Sos

Ingredient Masura Cantitate
margarina Becel 3 linguri 45 ml
Iaurt 1/2 cana 125 ml
Faina 3/4 cana 175 ml
Coaja de portocala 1 lingurita 5 ml
Bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita 1 ml
Sare 1/4 lingurita 1 ml
Zahar granulat 2 lingurite 25 ml
Praf de copt 3/4 lingurita 4 ml

Preparare

Combinati zaharul, amidonul de porumb si scortisoara. Adaugati peste mere, pere si caise. Amestecati intr-un vas pentru gatit de 23 cm. Turnati sucul de portocale si apa deasupra. Puneti pe foc timp de 20 minute.   

Intre timp, preparati topping-ul. Amestecati faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu si sarea. Taiati margarina. Combinati iaurtul si coaja de portocale. Amestecati in compozitia de faina pana devine omogena. Puneti 8 linguri mari din compozitie in varful fructelor. Coaceti 20 - 25 minute. A  se servi calde.   

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi 2.9 g
Calorii (valoare energetica) 210 kcal
Sodiu 178 mg
Carbohidrati 45.7 g
Grasimi polinesaturate 1 g
Grasimi mononesaturate 1 g
Grasimi saturate 0.5 g
Fibre 4.2 g
Potasiu 321 mg
Proteine 2.8 g
Colesterol 1 mg
Articole recent vizualizate