Prajitura cu lamaie

PRAJITURA CU LAMAIE

Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatire: 40 minute
Portii: 8

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Lapte 1/3 cana 75 ml
Zahar 1/4 cana 50 ml
Iaurt natural degresat 1.25 cana 300 ml
Suc de lamaie 1/4 cana 50 ml
Faina 1.5 cana 375 ml
Praf de copt 1 lingurita 5 ml
Coaja de lamaie 2 linguri 30 ml
Ou 1
Miere 2 linguri 30 ml
Afine proaspete 1 cana 250 ml
margarina Becel 1/4 cana 50 ml
Zahar granulat 1 cana 250 ml

Preparare

Incalziti cuptorul la 180Ā°C. Ungeti tava de prajitura de 20 cm, apoi plasati hartie de gatit.

Pentru prajitura, bateti margarina Becel, zaharul granulat, oul si coaja de lamaie intr-un bol mare si amestecati cu un mixer pana devine pufos. Bateti laptele si 50 ml iaurt. Adaugati faina si praful de copt si bateti pana la omogenizare. Turnati in tava pregatita. Coaceti pentru 30 minute. Lasati sa se raceasca in tava.

Pentru glazura, combinati sucul de lamaie cu zaharul intr-un bol mediu si amestecati pana se omogenizeaza. Cu ajutorul unei pensule ungeti prajitura calda.

Pentru topping, combinati iaurtul ramas, mierea si coaja de lamaie. Pentru a servi, puneti cu lingura toppingul si presarati afine.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi saturate 1.4 g
Fier 1.4 mg
Grasimi 7.3 g
Calciu 113 mg
Grasimi polinesaturate 2 g
Sodiu 128 mg
Carbohidrati 57 g
Vitamina C 10 mg
Vitamina E 1.37 mg
Grasimi mononesaturate 3.3 g
Vitamina A 127 RE
Vitamina D 64 IU
Fibre 1.9 g
Potasiu 178 mg
Calorii (valoare energetica) 311 kcal
Proteine 5.8 g
Colesterol 26 mg
Articole recent vizualizate