Prajitura cu capsuni si migdale

PRAJITURA CU CAPSUNI SI MIGDALE

Timp de preparare: 20 minute
Timpul de coacere: 8 la 10 minute
Portii: 8 prajituri

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Lapte batut sau lapte acru 2/3 cana 150 ml
Faina pentru orice produs de patiserie 1 cana 250 ml
Zahar granulat 1/3 cana 75 ml
Sare 1/2 lingurita 2 ml
Praf de copt 1 lingura 15 ml
margarina Becel 3 linguri 45 ml
Faina pentru prajituri 1 cana 250 ml
Extract de migdale 1/2 lingurita 2 ml
Bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita 2 ml

Sos

Ingredient Masura Cantitate
Capsuni proaspete, decojite si feliate 2 cani 500 ml
Iaurt 2 cani 500 ml

Preparare

Incalziti cuptorul la 220 ° C. Folositi spray pe o foaie de copt cu spray de gatit pentru a nu se lipi.
Intr-un bol mediu, adaugati ambele tipuri de faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare. Cu ajutorul unui mixer amestecati margarina, pana cand acesta devine pasta.
Intr-un castron mic, adaugati laptele acru si extractul de migdale.
Separat, puneti ingredientele uscate. Adaugati ingredientele umede si amestecati cu o furculita pana ce devine un amestec omogen. (Aluatul va fi usor lipicios; nu amestecati prea mult)
Turnati aluatul pe o suprafata unde s-a presarat in prealabil faina. Treptat rulati pana atinge grosimea de 1 cm. Cu un taietor, segmentati 8 bucati de 8 cm si plasati-le pe foi de copt. Se unge cu un pic de lapte degresat si se presara migdalele si zaharul tos. Coaceti pentru 8-10 minute sau pana cand capata o culoare aurie.
Pentru a servi, taiati prajiturile cu un cutit zimtat si plasati-le pe forme de desert. Adaugati o lingura de capsuni proaspete si 1 / 4 cana(50 ml) de iaurt congelat pe prajituri. A se servi imediat.

Pentru topping folositi 5 ml de lapte degresat (1 lingurita), 2 linguri de migdale (30 ml) si 1 lingura de zahar granulat (15 ml).

Substituire: Capsunile pot fi inlocuite cu felii curatate de piersici in stare proaspata sau zmeura.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi saturate 0.9 g
Grasimi 6 g
Calorii (valoare energetica) 204 kcal
Carbohidrati 27.5 g
Grasimi polinesaturate 1.8 g
Sodiu 426 mg
Grasimi mononesaturate 2.9 g
Potasiu 136.8 g
Proteine 4.5 g
Colesterol 8.2 mg
Articole recent vizualizate