Prajitura cu capsuni si migdale

PRAJITURA CU CAPSUNI SI MIGDALE

Timp de preparare: 20 minute
Timpul de coacere: 8 la 10 minute
Portii: 8 prajituri

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
margarina Becel 3 linguri 45 ml
Faina pentru prajituri 1 cana 250 ml
Extract de migdale 1/2 lingurita 2 ml
Bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita 2 ml
Lapte batut sau lapte acru 2/3 cana 150 ml
Faina pentru orice produs de patiserie 1 cana 250 ml
Zahar granulat 1/3 cana 75 ml
Sare 1/2 lingurita 2 ml
Praf de copt 1 lingura 15 ml

Sos

Ingredient Masura Cantitate
Iaurt 2 cani 500 ml
Capsuni proaspete, decojite si feliate 2 cani 500 ml

Preparare

Incalziti cuptorul la 220 ° C. Folositi spray pe o foaie de copt cu spray de gatit pentru a nu se lipi.
Intr-un bol mediu, adaugati ambele tipuri de faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare. Cu ajutorul unui mixer amestecati margarina, pana cand acesta devine pasta.
Intr-un castron mic, adaugati laptele acru si extractul de migdale.
Separat, puneti ingredientele uscate. Adaugati ingredientele umede si amestecati cu o furculita pana ce devine un amestec omogen. (Aluatul va fi usor lipicios; nu amestecati prea mult)
Turnati aluatul pe o suprafata unde s-a presarat in prealabil faina. Treptat rulati pana atinge grosimea de 1 cm. Cu un taietor, segmentati 8 bucati de 8 cm si plasati-le pe foi de copt. Se unge cu un pic de lapte degresat si se presara migdalele si zaharul tos. Coaceti pentru 8-10 minute sau pana cand capata o culoare aurie.
Pentru a servi, taiati prajiturile cu un cutit zimtat si plasati-le pe forme de desert. Adaugati o lingura de capsuni proaspete si 1 / 4 cana(50 ml) de iaurt congelat pe prajituri. A se servi imediat.

Pentru topping folositi 5 ml de lapte degresat (1 lingurita), 2 linguri de migdale (30 ml) si 1 lingura de zahar granulat (15 ml).

Substituire: Capsunile pot fi inlocuite cu felii curatate de piersici in stare proaspata sau zmeura.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Sodiu 426 mg
Grasimi mononesaturate 2.9 g
Potasiu 136.8 g
Grasimi saturate 0.9 g
Grasimi 6 g
Calorii (valoare energetica) 204 kcal
Carbohidrati 27.5 g
Grasimi polinesaturate 1.8 g
Proteine 4.5 g
Colesterol 8.2 mg
Articole recent vizualizate