Prajitura cu capsuni

PRAJITURA CU CAPSUNI

Timp de preparare: 15 – 20 minute
Timp de gatit: 50 - 55 minute
Portii: 16

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
margarina Becel 3/4 cani 175 ml
Suc proaspat de lamaie 1 lingura 15 ml
Smantana 1 cana 250 ml
Sare 0.5 lingurita 2 ml
Galbenus de ou 1
Praf de copt 1.5 lingurite 7 ml
Coaja de lamaie, rasa fin 1
Faina pentru orice produs de patiserie 1.5 cani 375 ml
Zahar granulat 1 cana 250 ml
Bicarbonat de sodiu 0.5 lingurita 2 ml
Ou 2
Faina de grau 1 cana 250 ml

Sos

Ingredient Masura Cantitate
Zahar granulat 1/4 cana 50 ml
Lichior de capsuni sau zmeura 1 lingura 15 ml
Arorut sau amidon de porumb 1.5 lingura 22 ml
Capsuni taiate in bucati mari 1 cana 500 ml
Apa 1/3 cana 75 ml
Suc proaspat de lamaie 1 lingurita

Preparare

Incalziti cuptorul la 180 ° C. Folositi spray pentru tigaie cu generozitate pentru a nu se lipi intr-o tava tubulara de9 " si presarati putina faina. Intr-o cratita, adaugati toate ingredientele pentru umplutura. Se pune compozitia  la fierbere, la foc mic, amestecand frecvent, pana scade compozitia si se ingroasa, aproximativ 10 minute. Indepartati de la caldura, adaugati alcool, daca se utilizeaza, si se raceste pana la in momentul in care se poate atinge.

Pentru prajitura, amestecati margarina Becel cu zaharul, pana ce capata o culoare deschisa si devine pufos. Se adauga ouale si galbenusul de ou  pe rand, amestecand dupa fiecare. Bateti smantana, coaja de lamaie si sucul de lamaie. Intr-un alt castron, se combina faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare. Se amesteca in aluatul de smantana.

Se toarna jumatate din aluat in tava pregatita. Se adauga cu atentie pana la umplere, asigurandu-va ca bucatile de capsuni nu ating tigaia. 

Se baga la cuptor pentru 50-55 minute, sau pana cand capata o culoare  frumoasa, iar betisorul inserat in prajitura iese curat. Se lasa la racit timp de 10 minute in cratita. Scoateti-l cand se raceste complet.

Pentru a obtine glazura, amestecati o jumatate de cana de zahar pudra (125 ml) cu 2 linguri de lichior de capsuni sau zmeura (30 ml). Se adauga peste prajitura.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi saturate 2.5 g
Grasimi 11 g
Calorii (valoare energetica) 281 kcal
Carbohidrati 41 g
Sodiu 281 mg
Fibre 1.7 g
Potasiu 126 mg
Proteine 4.4 g
Colesterol 43 mg
Articole recent vizualizate