Portocale in sirop „Five Spice

PORTOCALE IN SIROP „FIVE SPICE

Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire: 6 minute
Portii: 4

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Pudra "five spice" (pudra ce contine 5 arome: dulce, acru, amar, picant si sarat) 1/2 lingurita 2 ml
margarina Becel 1 lingurita 5 ml
Zahar granulat 1/2 cana 125 ml
Portocale mari 4
Apa 1/4 cana 125 ml

Preparare

1. Indepartati coaja a doua portocale cu ajutorul unei razatoare cu grija, fara a indeparta si zona alba. Asezati coaja pe o farfurie.

2.Folosind un cutit, taiati capatul celor 4 portocale. Indepartaticoaja de la cele doua portocale ramasesi partea alba de la toate portocalele pana ce se vede doar pulpa.

3. Intr-o tigaie medie, combinati apa si zaharul si puneti la fiert pentru 5 minute, apoi luati de pe foc. Amestecati coaja de portocala, pudra „five spice" si margarina Becel. Amestecati pana ce se topeste margarina. Puneti portocalele pe farfurii separate si adaugati siropul. Garnisiti cu anason stelat.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Sodiu 10 mg
Carbohidrati 43.4 g
Grasimi polinesaturate 0.4 g
Grasimi mononesaturate 0.4 g
Fibre 3.7 g
Potasiu 266 mg
Grasimi saturate 0.2 g
Grasimi 1.1 g
Calorii (valoare energetica) 179 kcal
Proteine 1.4 g
Articole recent vizualizate