Pizza Portobello

PIZZA PORTOBELLO

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 20 min
Portii:  2 

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Usturoi, taiat marunt 1 catel
Rosie feliata 1
Branza de vaca rasa, cu continut scazut de grasimi 50 ml
Ceapa rosie taiata subtire 50 ml
Ciuperci 2
margarina Becel 10 ml
Piper 1/8 lingurite
Frunze de busuioc taiate fin 2 ligurite
Frunze de spanac 2 cani

Preparare:                 

Incalziti cuptorul la 425° (220°C).

Topiti margarina Becel intr-o cratita de 25 cm, la foc mediu, si adaugati ceapa amestecand regulat timp de 4 minute sau pana cand capata culoarea aurie.

Adaugati rosia si usturoiul, amestecand timp de 2 minute. Adaugati 1 cana (250 mL) de spanac, 1 lingurita (15 mL) de busuioc si piper negru si lasati la preparat pana cand spanacul se inmoaie.

Aranjati ciupercile in vase de gatit de aprox. 30 x 20 cm, apoi acoperiti-le cu amestecul de spanac si branza. Acoperiti-le delicat cu folie de aluminium si coaceti 10 minute.

Inlaturati folia de aluminiu si coaceti inca 5 minute pana ciupercile devin moi. Pentru a se servi, aranjati spanacul ramas pe 2 farfurii, apoi adaugati pe deasupra ciuperci peste care presarati busuiocul ramas.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Sodiu 150 mg
Carbohidrati 11 g
Grasimi mononesaturate 2.2 g
Grasimi saturate 1.2 g
Fibre 3.3 g
Calorii (valoare energetica) 111 kcal
Grasimi 5.2 g
Grasimi polinesaturate 1.5 g
Proteine 7.5 g
Colesterol 3 mg
Articole recent vizualizate