Piept glazurat de pui

PIEPT GLAZURAT DE PUI

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 15 min
Portii: 4 Portii

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Ardei rosu dulce, taiat fasii subtiri 1
margarina Becel 2 linguri
faina 1/4 cana
Frunze de oregano uscat 1 lingurita
Piept de curcan fara piele si os 4
Coaja de lamaie verde 2 lingurite
Suc de lamai verzi 2 linguri
miere 3 linguri

Preparare:

Se bate puiul intre 2 folii de plastic pana cand acesta este plat, dupa care se tapeteaza intr-un strat fin de faina. Se incalzeste o lingura (15 ml) de margarina intr-o tigaie mare. Puiul se face sote in aceasta tigaie la foc mediu pe ambele parti pana cand nu mai este roz, apoi se ia de pe foc.

Se topeste restul de margarina intr-o tigaie, se adauga ardeii si se calesc timp de un minut amestecand din cand in cand. Se adauga mierea, sucul, coja rasa de lamaie verde si oregano.

Se gateste la foc mediu, amestecand constant pana cand amestecul se intareste ca o glazura. Se adauga puiul in tigaie si se gateste pana acesta este patruns si glazurat pe ambele parti.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Calorii (valoare energetica) 219 kcal
Grasimi 4.2 g
Grasimi mononesaturate 1.4 g
Carbohidrati 17.8 g
Grasimi polinesaturate 1.4 g
Sodiu 119 mg
Grasimi saturate 0.7 g
Fibre 0.6 g
Proteine 26.9 g
Colesterol 66 mg
Articole recent vizualizate