Pere fierte cu sos caramel

PERE FIERTE CU SOS CARAMEL

Timp de preparare:  10 min
Timp de gatire:  22- 27 min
Portii:  2 portii  

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Pere tari, coapte 2
Cuisoare intregi 2
Bete de scortisoara 8 cm/buc 2
Zahar 125 ml
Apa 500 ml
Lamaie o jumatate

Sos

Ingredient Masura Cantitate
Vanilie 5 ml
Margarina Becel Original 10 ml
zeama de lamaie 125 ml
Zahar 125 ml
Apa 50 ml

Preparare:

Se decupeaza trei bucati de coaja de lamaie, incluzand si partea alba. Se storc 30 ml de suc de lamaie intr-o tigaie medie impreuna cu cojile si apa, zahar, bete de scortisoara si cuisoare. Se acopera si se dau in clocot dupa care se lasa inca 5 minute la foc mic.

In acest timp se decojesc perele, se scoate interiorul cu samburi cu ajutorul unei lingurite mici. Se adauga perele la continutul tigaii, dupa ce a clocotit siropul. Se intorc din cand in cand pentru a fi cuprinse uniform de sirop si se lasa pana se inmoaie. Se transfera intr-un vas acoperit si se pastreaza sosul din tigaie.

Pentru a prepara sosul caramel se adauga zahar, apa si suc de lamaie intr-o tigaie mica si se prajeste la foc mic, amestecand pana la dizolvarea zaharului. Se tine la foc mic pana capata culoarea caramelului, in jur de 5 minute. Se adauga 3 linguri (45 ml) din sosul in care a stat para, margarina si vanilie. Se lasa la racit la temperatura camerei.

La servire se pun doua linguri din sos intr-un castronel de desert si se adauga para. Garnitura poate fi iaurt cu putina menta, dupa preferinta.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Sodiu 16.5 g
Grasimi mononesaturate 1 g
Calorii (valoare energetica) 208 kcal
Grasimi 2.2 g
Grasimi polinesaturate 0.7 g
Grasimi saturate 0.3 g
Carbohidrati 49.6 g
Proteine 0.6 g
Articole recent vizualizate