Patratele cu lamaie

PATRATELE CU LAMAIE

Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatire: 35 - 45 minute
Portii: 16 patrate

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Faina de grau 2/3 cana 150 ml
Zahar granulat 1/3 cana 75 ml
margarina Becel 1/3 cana 75 ml
Faina pentru orice produs de patiserie 2/3 cana 150 ml

Sos

Ingredient Masura Cantitate
Coaja de lamaie, rasa fin 1 lingura 15 ml
Zahar granulat 1.25 cana 300 ml
Suc de lamaie 1/3 cana 75 ml
Praf de copt 1/2 lingurita 2 ml
Ou 3
Faina pentru orice produs de patiserie 3 linguri 45 ml

Preparare

Puneti ingredientele pentru blat intr-un bol, apoi framantati. Puneti aluatul intr-o tava patrata de 23 cm neunsa. Daca doriti, puteti pune sub in tava o foita de aluminiu. Coaceti la 160°Cpentru 12 – 14 minute sau pana capata o culoare usor maronie pe margine. Lasati la racit pentru 10 minute.

Intre timp, preparati topping-ul. Intr-un bol mare puneti ouale si zaharul pana ce devine spumos. Adaugati coaja de lamaie si sucul. Intr-un bol mic, amestecati faina si praful de copt si puneti peste compozitia de topping. Turnati amastecul peste blat. Coaceti 25 – 30 minute. Lasati sa se raceasca in tava.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi saturate 0.9 g
Fier 0.7 mg
Grasimi 4.9 g
Calciu 13 mg
Grasimi polinesaturate 1.7 g
Sodiu 71 mg
Carbohidrati 29.1 g
Vitamina C 3 mg
Vitamina E 1 mg
Grasimi mononesaturate 1.9 g
Vitamina A 62 RE
Vitamina D 0.7 IU
Fibre 0.9 g
Potasiu 49 mg
Calorii (valoare energetica) 167 kcal
Proteine 2.6 g
Colesterol 41 mg
Articole recent vizualizate