
PAPPADELLE CU CHIFTELUTE
Timp de preparare: 20 min
Timp de gatire: 25 min
Portii: 4
Ingrediente
Ingredient
Masura
Cantitate
Carne de pui tocata
450 g
Margarina Becel Original
25 g
Piper
dupa gust
Cimbru uscat
1/2 lingurita
Cimbru proaspat
1 lingura
Ardei verde, fara seminte si taiat felii
1
Patrunjel proaspat, maruntit
1 lingura
Pappadelle (sau alt tip de paste)
350 g
Crutoane
55 g
Rosii
200 g
Preparare
Intr-un bol mare, amesteca impreuna puiul, crutoanele, patrunjelul, cimbru, sare si piper. Formeaza amestecul in 24 de chiftelute.
Topeste Becel intr-o tigaie, adauga faina si coace, amestecand pentru 1 minute. Luati de pe foc tigaia, si amestecati gradual supa si rosiile. Coaceti, amestecand pana cand sosul incepe sa fiarba si se ingroasa usor. Reduceti flacara si adaugati chiftelutele. Acoperiti si lasati la foc mic pentru 15 minute, amestecand ocazional pana cand chiftelutele s-au copt.
Intre timp, gatiti pappardellele conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand piperul verde la finale.
Scurgeti pastele si serviti-le cu chiftelutele si sos.
Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian
Informatii nutritionale
Grasimi saturate | 2.6 g |
Grasimi | 9.2 g |
Carbohidrati | 5.9 g |
Calorii (valoare energetica) | 551 kcal |