Oua mexicane

OUA MEXICANE

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Sos iute 1 lingura
Usturoi 2 catei
Avocado 1
Ulei de floarea soarelui 1 lingura
Tortillas de porumb 4
Ou mare 4
margarina Becel 1 lingura
Boabe de fasole neagra, din conserva 1 cana
Rosii in conserva, taiate marunt 1 cana

Preparare

Intr-o tigaie adanca se incinge uleiul si se rumenesc ceapa si usturoiul. Se adauga sosul iute si rosiile si apoi boabele de fasole. Se acopera cu capac 2-3 minute pentru a se intrepatrunde aromele. Intr-o alta tigaie teflonata se topeste margarina si se adauga ouale unul cate unul, fara a se amesteca. Pe o farfurie se pun bucatile de tortillas de porumb, peste care se adauga sosul cu rosii si fasole, iar peste acesta ouale. Se serveste cu bucatele de avocado si eventual sos iute.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Fibre 3.05 g
Potasiu 160 mg
Grasimi polinesaturate 1.8 g
Fier 1.174 mg (7%)
Grasimi 12 g
Calciu 58 mg (6%)
Acid folic 67 mg (17%)
Sodiu 191 mg
Carbohidrati 12.65 g
Vitamina C 6.3 mg (11%)
Grasimi saturate 6.36 g
Grasimi mononesaturate 2.6 g
Calorii (valoare energetica) 130 kcal
Proteine 6 g
Colesterol 100.6 mg
Articole recent vizualizate