Orez cremos cu legume

OREZ CREMOS CU LEGUME

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Patrunjel tocat fin dupa gust
Orez 300 g
margarina Becel 3 linguri
Dovlecel 1/2
Cascaval ras 4 linguri
Ceapa 1
Fasole verde congelata 1/2 ceasca
Ulei dupa gust
Mazare congelata 1/2 ceasca
Sare dupa gust
Morcovi 1
Piper dupa gust
Ardei gras rosu 1/2

Preparare

Ceapa si morcovul se toaca marunt, iar dovlecelul si ardeiul se taie in cubulete mici. Se incinge jumatate din cantitatea de margarina cu putin ulei si se caleste ceapa. Apoi se adauga dovlecelul, morcovul si ardeiul, lasand pe foc inca 5 minute, acoperit.

Se adauga orezul, se amesteca de cateva ori si se toarna putina apa fiarta. Se fierbe, la foc potrivit, timp de 12 minute, adaugand apa.

Se adauga mazarea si fasolea verde si se condimenteaza. Se mai lasa pe foc inca 5 minute, se incorporeaza cascavalul ras, patrunjelul tocat fin si restul de margarina, amestecand usor.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi 4.6 g
Calorii (valoare energetica) 211 kcal
Acid folic 36.28 mcg (9%)
Sodiu 79 mg (3%)
Carbohidrati 36.38 g
Grasimi polinesaturate 1.74 g
Vitamina B1 0.281 mg (19%)
Grasimi mononesaturate 1.25 g
Vitamina A (UI) 1201 UI (24 UI)
Grasimi saturate 1.4 g
Fibre 2.5 g
Potasiu 166 mg (5%)
Proteine 5.5 g
Colesterol 3.8 mg
Articole recent vizualizate