Omuleti din turta dulce cu ghimbir

OMULETI DIN TURTA DULCE CU GHIMBIR

Timp de preparare:  15 min
Timp de gatire:  10 min
Portii:  40 buc  

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Faina 425 ml
Margarina Becel Original 125 ml
Praf de copt 2 ml
ienibahar 2 ml
Scortisoara 5 ml
Ghimbir macinat 15 ml
melasa fantezie 125 ml
Faina integrala 150 ml
Zahar brun 125 ml

Preparare:

Se amesteca faina cu condimente si praf de copt intr-un castron pana se omogenizeaza.

Intr-un castron mare se amesteca Becel cu zahar si melasa cu un mixer pana se omogenizeaza. Se amesteca incet cu amestecul de faina pana devine omogen. Se formeaza doua gogoloase ce se preseaza in discuri si se ruleaza in folie de plastic. Se tine la frigider cel putin o ora.

Se incalzeste cuptorul pana la 180 C. Tava subtire de prajituri se acopera cu hartie pergament. Se scoate  cate un disc din frigider si se pudreaza cu faina pe ambele parti apoi se ruleaza un strat de jumatate de cm intre doua foi de plastic de impachetat. Se decupeaza forme dupa preferinta. 

 Se aseaza formele in tava, lasand spatiu de 5 cm intre ele. Se coc 10 min, pana devin solide apoi se racesc pe un rastel. Se pastreaza in spatiu vidat pentru prospetime.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi saturate 0.3 g
Grasimi 2.4 g
Grasimi polinesaturate 0.9 g
Sodiu 48 mg
Carbohidrati 11.3 g
Grasimi mononesaturate 0.9 g
Fibre 0.5 g
Calorii (valoare energetica) 69 kcal
Proteine 0.9 g
Articole recent vizualizate