Negrese cu sos de zmeura si portocala

NEGRESE CU SOS DE ZMEURA SI PORTOCALA

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 25 - 30 min
Portii: 16 bucati 

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Vanilie 10 ml
Sos de mare neindulcit 175 ml
Ou 1
Sare 2 ml
Zahar 250 ml
Praf de copt 2 ml
Praf de cacao 125 ml
Faina integrala 50 ml
Margarina Becel Original 30 ml
faina 50 ml

Sos

Ingredient Masura Cantitate
Apa 30 ml
Amidon de proumb 15 ml
Suc de portocale 125 ml
Zmeura proaspata sau congelata 500 ml
Zahar 75 ml

Preparare:

Incalziti cuptorul la 180 C. Intindeti un strat de 20 cm in tava patrata de gatit. Presarati cacao din plin.

Se topeste margarina intr-o tigaie mica. Se ia de pe foc si se amesteca cu cacao, zahar, oua, suc de mere si vanilie dupa care se bate amestecul pana devine omogen. Se presara apoi incet faina, praf de gatit si sare.

Se toarna amestecul in tava pregatita si se coace timp de 25 – 30 minute. Se raceste si se taie cu un cutit umed incalizit in prealabil. Se pastreaza la frigider

Se combina zmeura, suc de portocale si zahar intr-o tigaie. Se da in clocot amestecand incet. Se dizolva amidon in apa si se adauga in tigaie, se mai coace timp de 2 minute.

Se raceste sosul timp de 15 min si se serveste cu prajiturile.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Carbohidrati 20.6 g
Grasimi mononesaturate 0.8 g
Calorii (valoare energetica) 100 kcal
Fibre 1.6 g
Grasimi polinesaturate 0.6 g
Grasimi saturate 0.5 g
Grasimi 2.2 g
Proteine 1.5 g
Colesterol 14 mg
Articole recent vizualizate