Masala de peste si spanac

MASALA DE PESTE SI SPANAC

Timp de perparare: 135 min
Timp de coacere: 25 min
Portii: 4

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Ceapa taiata fin 4 buc
margarina Becel 25 g
Masla 1 lingurita
Piper dupa gust
Sos de chili 1 lingurita
Frunze de spanac 175 g
Usturoi strivit 2 catei
Rosii la cutie, taiate 400 g
Orez nedecordicat 350 g
Tumeric 1 lingurita
Fileuri de peste, fara piele, fiecare de aproximativ 115-175 g 4 buc

Preparare

Amestecati pasta de usturoi, sos de chilli, masala si Becel si ungeti file-urile de peste. Acoperiti si puneti la frigider pentru 2 ore.

Puneti pestele intr-un vas pentru cuptor, acoperiti si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 15-20 minute.

Intre timp, pentru a face sosul, puneti toate ingredientele in afara deĀ  spanac intr-o tiagie si fierbeti. Dati in clocot la foc mic pentru 5 minute, amestecand ocazional. Puneti si spanacul, aduceti din nou la fierbere pentru 3-4 minute.

Gatiti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj si scurgeti-l.

Serviti pestele peste orez, finalizand cu sos.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi 21.6 g
Carbohidrati 5.9 g
Calorii (valoare energetica) 614 kcal
Grasimi saturate 4 g
Articole recent vizualizate