Lasagna de pui cu usturoi

LASAGNA DE PUI CU USTUROI

Timp de preparare: 25 min
Timp de gatire: 55 min
Portii: 4

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Piept de pui fara piele si os (mic) 100 g fiecare 225 g
Margarina Becel Original 40 g
branza, preferabil Cheddar, rasa 85 g
Faina 25 g
Lapte semi-degresat 425 ml
Ceapa taiata fin 1
Usturoi strivit 2-4 capatani
Rosie feliata 400 g
Piper dupa gust

Preparare

Topiti Becel intr-o tigaie si gatiti ceapa si usturoiul pentru 5 minute, amestecand ocazional pana se inmoaie. Adaugati puiul si mai gatiti pentru 5 minute. Adaugati rosiile, oregano, sare si piper.

Faceti sosul: puneti Becel, faina si lapte intr-o tigaie si aduceti totul la punctul de fierbere, amestecand, pana cand amestecul devine gros si cremos. Adaugati sare si piper dupa gust.

Puneti jumatate din mixtura de pui intr-un vas pentru cuptor putin adanca si adaugati foi de lasagna si jumatate din sos. Repetati stratul. Finalizati cu branza pe deasupra.

Puneti totul in cuptorul preincalzit la 190C pentru 30-40 minute pana cand se rumeneste.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Carbohidrati 11.1 g
Calorii (valoare energetica) 314 kcal
Grasimi saturate 4 g
Grasimi 12.2 g
Articole recent vizualizate