Kebab de pui pe pat de orez

KEBAB DE PUI PE PAT DE OREZ

Timp de preparare: 75 min
Timp de gatire: 25 min
Portii: 4

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
patrunjel taiat marunt sau frunze de telina 1 lingura
ceapa rosie mica, taiata marunt 1
orez cu bob lung 350 g
ceapa, taiata felii 1
ardei capia rosu mic, fara seminte, taiat bucati 1
Piept de pui fara piele si os 550 g
zeama de lamaie 1 lingura

Sos

Ingredient Masura Cantitate
sos de stridii 1 lingura
otet de orez sau de vin 1 lingura
sos de soia light 2 linguri

Preparare

Se combina toate ingredientele pentru sos intr-un castron mare, se aduga puiul amestecand, se marineaza sub capac aproximativ o ora, amestecand din cand in cand.

Se pune puiul pe 8 tepuse de frigaruie alternand cu bucati de ardei rosu, verde si ceapa.

Se topesc 15 g de margarina Becel si se foloseste pentru a unge frigaruile inainte de a se pune la foc. Trebuie intoarse pe toate partile pana cand sunt bine patrunse. 

Intre timp, fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj si se scurge.

Se incalzeste cantitatea de margarina ramasa intr-o tigaie, se adauga ceapa rosie si se gateste timp de 3-5 minute, amestecand ocazional, pana cand devin moi, dar nu maronii. Se adauga stafidele si orezul fiert si se amesteca pe foc.

Se amesteca patrunjelul (sau telina) in orezul preparat anterior si se adauga putin suc de lamaie dupa gust. 

Kebabul se serveste pe un pat de orez.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi 7.6 g
Calorii (valoare energetica) 563 kcal
Grasimi saturate 1.5 g
Articole recent vizualizate