Fursecuri pentru ceai cu lamaie si merisoare

FURSECURI PENTRU CEAI CU LAMAIE SI MERISOARE

Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 7 minute/ tava de fursecuri 
Portii: 32 fursecuri

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Zahar granulat 1/2 cana 125 ml
Faina de grau 1/4 cana 150 ml
Vanilie 1 lingurita 5 ml
Bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita 1 ml
Sare 1/4 lingurita 1 ml
Albusuri de ou 1
Nucsoara 1 lingurita 5 ml
margarina Becel 5 linguri 75 ml
Iaurt 1 lingura 45 ml
Merisoare uscate 3 linguri 45 ml
Faina pentru orice produs de patiserie 1 cana 250 ml

Sos

Ingredient Masura Cantitate
Lamaie 2
Zahar granulat 1/4 cana 50 ml

Preparare

Incalziti cuptorul la 180ºC. Plasati o hartie de copt sau doua in tava. Decojiti o lamaie si lasati-o deoparte. Stoarceti sucul de la doua lamai. Ar trebui sa fie 1/2 cana de suc. Puneti sucul intr-o cratita si fierbeti pana se reduce la jumatate. Adaugati ¼ cana de zahar pana se dizolva.

Intr-un bol mic, puneti faina si nucsoara, sarea si bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol mediu, bateti margarina Becel cu zaharul ramas si coaja de lamaie pana se omogenizeaza. Bateti albusul de ou, iaurtul si vanilia. Amstecati in aluatul cu faina pana ce se omogenizeaza.

Faceti sfere de 2.5 cm si plasati-le la distanta de 5 cm pe hartia de copt. Apasati pe sfere pana capata forma unor fursecuri. Puneti o cranberry in mijloc si puneti-le pe hartia de copt. Cand devin suficient de reci, glazurati cu sucul de lamaie. Cand glazura pare uscata, reinmuiati. Cel mai bine pot fi consumate la o distanta de o zi – doua.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Fier 0.2 mg
Grasimi 2 g
Calciu 5 mg
Grasimi polinesaturate 0.8 g
Grasimi saturate 0.3 g
Sodiu 57 mg
Carbohidrati 9.3 g
Vitamina C 0.1 mg
Vitamina E 0.45 mg
Grasimi mononesaturate 0.8 g
Vitamina A 24 RE
Vitamina D 0.3 IU
Fibre 0.3 g
Potasiu 19 mg
Calorii (valoare energetica) 57 kcal
Proteine 0.8 g
Articole recent vizualizate