Fursecuri cu ovaz, stafide si scortisoara

FURSECURI CU OVAZ, STAFIDE SI SCORTISOARA

Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatire: 10 -12 minute
Portii: 48 fursecuri

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Stafide 1 cana 250 ml
Extract de vanilie 1 lingurita 5 ml
Ovaz 2 cani 500 ml
Oua batute 2
Scortisoara 1 lingurita 5 ml
Zahar granulat 3/4 cana 175 ml
Sare 1/2 lingurita 2 ml
Zahar brun 3/4 cana 175 ml
Praf de copt 1 lingurita 5 ml
margarina Becel 3/4 cana 175 ml
Faina pentru orice produs de patiserie 1 cana 250 ml
Faina de grau 3/4 cana 175 ml

Preparare

Intr-un bol se pun margarina si zaharul si se amesteca cu mixerul pana ce devine pufos si deschis la culoare.

Intr-un bol separat, se comibina faina, scortisoara, praful de copt si sarea si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga ovazul si stafidele. Se lasa deoparte timp de o ora.

Luati cu lingura din aluat si puneti pe o tava unsa in prealabil. Se pune la cuptor la 180° C timp de 10 – 12 minute sau pana ce capata o culoare aurie.  

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Sodiu 92 mg
Carbohidrati 14.7 g
Vitamina A 39 RE
Vitamina E 0.73 mg
Grasimi mononesaturate 1.3 g
Calorii (valoare energetica) 92 kcal
Vitamina D 0.5 IU
Fibre 0.8 g
Potasiu 65 mg
Grasimi polinesaturate 1.3 g
Grasimi saturate 0.5 g
Fier 0.5 mg
Grasimi 3.4 g
Calciu 9 mg
Proteine 1.4 g
Colesterol 8 mg
Articole recent vizualizate