File de peste la cuptor

FILE DE PESTE LA CUPTOR

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 10 min
Portii: 4 portii


Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
File de peste proaspat sau congelat si dezghetat 500 g
Frunze de cimbru uscat 1 lingurita
Piper 1/4 lingurita
Sare 1/4 lingurita
Albusuri de ou 2
Pesmet uscat 175 ml
Lamaie taiata felii 1
Apa 15 ml
Margarina becel, topita 15 ml
faina 125 ml
Patrunjel proaspat 1 lingura

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 230 C. Se unge o tava de 3,5 L cu margarina topita. Se usuca pestele cu servetele si se taie fillet-uri de marimea unui deget. Se pune faina intr-o farfurie plata. Se bat albusurile si apa si se pun in alta farfurie.

Intr-un bol se amesteca pesmetul cu cimbru, patrunjel, sare si piper. Se acopera fiecare bucata de peste cu faina. Apoi se trece prin ou, scurgand excesul si se da prin amestecul de pesmet si ierburi.

Se aseaza pestele in tava pregatita anterior. Se coc aproximativ 3 minute, se intorc si se mai coc pentru inca 2-3 minute, sau pana cand pestele este patruns. Se serveste cu felii de lamaie.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Fibre 1.1 g
Grasimi mononesaturate 1.8 g
Carbohidrati 25.8 g
Grasimi saturate 1 g
Sodiu 441 mg
Calorii (valoare energetica) 267 kcal
Grasimi 5.5 g
Grasimi polinesaturate 2 g
Proteine 27.1 g
Colesterol 55 mg
Articole recent vizualizate