Curmale in cuburi

CURMALE IN CUBURI

Timp de preparare: 15 minute
Timpul de coacere: 30 minute
Portii: 20 bucati

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Suc de lamaie 1 lingura 15 ml
margarina Becel 1/2 cana 125 ml
Faina 1.25 cana 300 ml
Curmale fara samburi 2.5 cani 625 ml
Bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita 2 ml
Zahar brun 2/3 cana 150 ml
Apa 1.75 cana 405 ml
Vanilie 1 lingurita 5 ml

Preparare

Taiati curmalele si puneti-le intr-o cratita medie cu apa. Amestecati continuu pana devine amestecul gros si mai sunt vizibile doar cateva curmale, 3 -5 minute. Introduceti sucul de lamaie si vanilia.

Incalziti cuptorul la 180 C si folositi un spary pentru gatit pe o tava patrata de 23 cm. Intre timp, intr-un bol mediu, adaugati faina, zaharul si praful de copt si amestecati pana se omogenizeaza. Folosind degetele, amestecati in margarina si apa.

Puneti jumatate din aluat in tava. Turnati compozitia de curmale pe deasupra. Puneti si aluatul cu faina pe deasupra. Coaceti pana devine auriu, 30 - 35 minute. Lasati sa se raceasca inainte de a taia.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Vitamina E 1.11 mg
Grasimi mononesaturate 2 g
Vitamina A 57 RE
Vitamina D 0.8 IU
Fibre 3.1 g
Potasiu 202 mg
Calorii (valoare energetica) 168 kcal
Fier 0.9 mg
Grasimi 5.2 g
Calciu 19 mg
Grasimi polinesaturate 2 g
Grasimi saturate 0.8 g
Sodiu 96 mg
Carbohidrati 30.4 g
Vitamina C 0.1 mg
Proteine 2.3 g
Articole recent vizualizate