Clatite groase cu lapte batut

CLATITE GROASE CU LAPTE BATUT

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Bicarbonat de sodiu 0.5 lingurita
Praf de copt 1 lingurita
Ou 1
margarina Becel 1 lingura
Lapte batut 0.5 cana 125 ml
Zahar brun 2 lingurite
Lapte 0.5 cana 125 ml
Vanilie dupa gust
Faina 1 cana
Sare 0.25 lingurita

Preparare

Se amesteca intr-un vas faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se adauga oul, margarina topita, laptele batut, laptele proaspat si vanilia. Se incalzeste bine o tigaie teflonata si se unge cu putina margarina, apoi se toarna o parte din compozitie in strat gros. Se lasa la foc mic timp de 4-5 minute si apoi se intoarce pe cealalta parte. Se poate servi cu gem sau dulceata de fructe.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Acid folic 72 mcg
Sodiu 834.713 mg
Carbohidrati 12.88 g
Grasimi polinesaturate 1.37 g
Vitamina B1 0.187 mg
Grasimi mononesaturate 1.38 g
Vitamina B2 0.25 mg
Grasimi saturate 1.25 g
Fibre 0.6 g
Potasiu 135.8 mg
Grasimi 4.3 g
Calorii (valoare energetica) 152 kcal
Proteine 5.7 g
Colesterol 53 mg
Articole recent vizualizate