Clatite groase cu lapte batut

CLATITE GROASE CU LAPTE BATUT

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
margarina Becel 1 lingura
Lapte batut 0.5 cana 125 ml
Zahar brun 2 lingurite
Lapte 0.5 cana 125 ml
Vanilie dupa gust
Faina 1 cana
Sare 0.25 lingurita
Bicarbonat de sodiu 0.5 lingurita
Praf de copt 1 lingurita
Ou 1

Preparare

Se amesteca intr-un vas faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se adauga oul, margarina topita, laptele batut, laptele proaspat si vanilia. Se incalzeste bine o tigaie teflonata si se unge cu putina margarina, apoi se toarna o parte din compozitie in strat gros. Se lasa la foc mic timp de 4-5 minute si apoi se intoarce pe cealalta parte. Se poate servi cu gem sau dulceata de fructe.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi 4.3 g
Calorii (valoare energetica) 152 kcal
Acid folic 72 mcg
Sodiu 834.713 mg
Carbohidrati 12.88 g
Grasimi polinesaturate 1.37 g
Vitamina B1 0.187 mg
Grasimi mononesaturate 1.38 g
Vitamina B2 0.25 mg
Grasimi saturate 1.25 g
Fibre 0.6 g
Potasiu 135.8 mg
Proteine 5.7 g
Colesterol 53 mg
Articole recent vizualizate