Clatite cu cartofi si kaiser

CLATITE CU CARTOFI SI KAISER

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Cartofi mari 3
Ulei 2 linguri
Sare si piper dupa gust
margarina Becel 30 g
Kaiser 30 g
Ceapa verde 3 fire

Preparare

Se pun cartofii la fiert (in coaja) in multa apa cu sare pana sunt fierti cam 90%. Se lasa sa se raceasca, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.

Se amesteca cu ceapa verde tocata si cu sare dupa gust si mult piper.
Adaugati si kaizer dat pe razatoarea mare in amestecul de cartofi.

Se incinge 1 lingura ulei si 1 lingura margarina intr-o tigaie mare si se pun cartofii in strat de aprox. 1 deget grosime. Se prajeste la foc mediu spre mic pana e rumena, apoi se intoarce pe cealalta parte. Se serveste imediat cu iaurt.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi saturate 1.5 g
Fibre 1.6 g
Potasiu 416.7 mg
Vitamina B6 0.5 mg
Grasimi 10 g
Vitamina C 15 mg
Sodiu 82.625 mg
Carbohidrati 12.88 g
Calorii (valoare energetica) 152 kcal
Grasimi mononesaturate 3.8 g
Grasimi polinesaturate 4.19 g
Proteine 3.023 g
Colesterol 3.5 mg
Articole recent vizualizate