Chiftelute cu sos de rosii

CHIFTELUTE CU SOS DE ROSII

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Ceapa 150 g
Sare 6 g
Cartofi 300 g
margarina Becel 20 g
Carne de pui 200 g
Patrunjel 50 g
Carne de vita macra 250 g
Suc de rosii 700 ml
Ou 2
Mirodenii, piper dupa gust
Faina 20 g
Vin alb 50 ml

Preparare

Carnea si ceapa se toaca in robot. Cartofii se rad fin si se amesteca cu carnea si ceapa, ouale, patrunjelul, mirodeniile, piperul, sarea. Se modeleaza chiftele si se pun in cuptor in tava cu margarina incinsa. Cand sunt gata se toarna deasupra sucul de rosii si se continua fierberea 5-6 minute, apoi se adauga vinul. Se serveste cald cu patrunjel deasupra.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Sodiu 280.5 mg (12%)
Carbohidrati 6.1 g
Calorii (valoare energetica) 86 kcal
Grasimi mononesaturate 1.4 g
Grasimi polinesaturate 0.85 g
Grasimi saturate 1.055 g
Fibre 0.622 g
Potasiu 272.2 mg (8%)
Grasimi 3.75 g
Vitamina C 11.2 mg (19%)
Proteine 7 g
Colesterol 41 mg
Articole recent vizualizate