Cheesecake cu sos de portocale si zmeura

CHEESECAKE CU SOS DE PORTOCALE SI ZMEURA

 Timp de preparare: 30 minute
Timpul de coacere: 50 - 60 minute
Portii: 12 felii

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Margarina Becel Original 15 ml
graham faramitat 250 ml

Sos

Ingredient Masura Cantitate
Coaja de portocala 1 lingurita
Zahar granulat 150 g
Iaurt natural degresat 1/2 cana 125 g
Faina 1/4 cana 50 ml
Albusuri de ou 2
Crema de branza slaba 1 pachet 250 g
Vanilie 5 ml
Branza de casa, 1% grasime 2 cani 500 ml

Topping

2 cani

500 ml

zmeura proaspete

1/2 cana

125 ml

suc de portocale

1/3 cana

75 ml

zahar granulat  

1 lingura

15 ml

amidon de porumb

2 lingura

30 ml

apa rece

Preparare:

1. Incalziti cuptorul la 160ºC.

2. Combinati ingredientele blatului. Puneti aluatul intr-o forma de 23 cm. Coaceti 5 minute. Luati blatul de pe foc si lasati cuptorul aprins.

3. Pentru umplutura,puneti intr-un blender branza de casa si amestecati pana devine fina. Adaugati crema de branza si amestecati. Adaugati zahar, iaurt, albusurile de ou, coaja de portocale si vanilia. Puneti in tava si coaceti 50 – 60 minute.   

4. Treceti cutitul pe marginei pentru a dezlipi de tava. Lasati sa se raceasca pentru cel putin 2 ore.

5. Pentru topping, combinati zmeurasi sucul de portocale in cratita. Puneti la fiert si amestecati continuu. Dizolvati amidonul de porumb in apa. Puneti in tava si puneti pe foc timp de doua minute si amestecati.

6. Puneti topping-ul cand se raceste, in 15 minute. Intindeti pe tot blatul inainte de a servi.    

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian. 

Informatii nutritionale

Grasimi mononesaturate 2.3 g
Calorii (valoare energetica) 226 kcal
Carbohidrati 32.4 g
Grasimi polinesaturate 0.7 g
Sodiu 347 mg
Potasiu 191 mg
Proteine 9.3 g
Articole recent vizualizate