Cartofi gratinati cu branza de vaci

CARTOFI GRATINATI CU BRANZA DE VACI

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Sare si piper dupa gust
Branza de vaci 450 g
margarina Becel 15 g
Iaurt 100 g
Faina 20 g
Ou 1
Lapte 300 ml
Cartofi 1200 g

Preparare

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie felii subtiri. Faina dizolvata in 100 ml lapte se adauga in margarina incalzita si se amesteca continuu. Se adauga restul de lapte, iaurtul si oul si se continua fierberea. Acest sos se amesteca cu cartofii si branza de vaci. Se adauga piperul si sarea. Se toarna compozitia in tava unsa cu margarina si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi saturate 0.55 g
Fibre 1.04 g
Potasiu 328.2 mg (9%)
Grasimi 1.4 g
Vitamina C 10.189 mg (17%)
Sodiu 111.24 mg (5%)
Carbohidrati 11.67 g
Calorii (valoare energetica) 81 kcal
Grasimi mononesaturate 0.4 g
Grasimi polinesaturate 0.3 g
Proteine 5.343 g
Colesterol 12.5 mg
Articole recent vizualizate