Carne de vita inabusita, cu ciuperci

CARNE DE VITA INABUSITA, CU CIUPERCI

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 90 min
Portii: 4 portii

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Ceapa (medie), taiata in doua si apoi felii subtiri 1
Zeama de supa de vita 500 ml
margarina Becel 15 ml
Usturoi 3 catei
Sare 1/4 lingurita
Frunze de cimbru uscat 1
Piper 1/4 lingurita
Cimbru uscat 1/2 lingurita
Muschi de vita 500 g
Ciuperci taiate 750 ml
Sare si piper dupa gust
Morcovi (medii) feliati 3
Vin rosu demisec 30 ml

Preparare:

Se taie muschiul in 4 bucati, se adauga putina sare si piper si se acopera cu faina. Se aseaza carnea intre 2 bucati de hartie cerata. Se bate carnea pana cand ajunge la o grosime de 1 cm. Apoi se acopera iar cu faina si se scutura surplusul.

Intr-o cratita de teflon, adanca de aprox 30 cm se topeste margarina la foc mediu. Se prajeste carnea pe ambele parti pana devine maronie (aprox 6 minute). Se aseaza pe o farfurie. Se adauga ceapa, morcovii, ciupercile, cimbru, dafin si zeama de supa in oala.

Se aduce la temperatura de fierbere la foc mare, avand grija sa nu se lipeasca. Se reduce focul la mic si se adauga carnea. Se acopera si se lasa la inabusit aprox. 90 de minute sau pana cand carnea devine foarte frageda.

Daca sosul devine prea gros, se adauga apa pana la consistenta dorita. In ultimele 5 minute de gatire, se adauga vinul si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. 

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Sodiu 420 mg
Grasimi saturate 9.8 g
Grasimi 9.8 g
Grasimi mononesaturate 4 g
Grasimi polinesaturate 1.6 g
Calorii (valoare energetica) 275 kcal
Carbohidrati 18.9 g
Fibre 2 g
Proteine 26.4 g
Colesterol 60 mg
Articole recent vizualizate