Budinca de morcovi

BUDINCA DE MORCOVI

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
margarina Becel 20 g
Piper 2 g
Ou 2
Faina 25 g
Branza degresata 100 g
Smantana 30 g
Morcovi 1700 g
Sare 6 g

Preparare

Morcovii se fierb si se taie rondele. Albusurile se bat spuma, iar branza se sfarama.

Se topeste margarina si se adauga faina dizolvata in 200 ml din zeama in care au fiert morcovii. Se amesteca. Dupa ce a dat in clocot se adauga morcovii, smantana, piperul, sarea, galbenusurile si spuma de albusuri. Se adauga totul intr-o tava si se presara cu branza. Se tine la cuptor 10 minute. Se serveste cald.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi saturate 0.75 g
Fibre 2.62 g
Potasiu 292 mg (8%)
Vitamina B6 0.178 mg (9%)
Grasimi 2 g
Vitamina A 10372 RE (207%)
Sodiu 206.6 mg (9%)
Carbohidrati 9.58 g
Calorii (valoare energetica) 63 kcal
Grasimi mononesaturate 0.58 g
Grasimi polinesaturate 0.5 g
Proteine 2.2 g
Colesterol 23.5 mg
Articole recent vizualizate