Budinca de mere cu glazura

BUDINCA DE MERE CU GLAZURA

Timp de preparare: 20 min
Timp de gatire: 50 min
Portii: 8 portii  

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Ou mare 1
Zahar 125 ml
margarina Becel 25 ml
Mere verzi curatate de coaja, fara samburi, taiate felii subtiri 4
Sare 1 ml
Lapte praf 75 ml
Praf de copt 7 ml
Suc de mere neindulcit 50 ml
faina 250 ml
Vanilie 5 ml

Sos

Ingredient Masura Cantitate
Apa 150 ml
Zahar 125 ml
margarina Becel 10 ml
faina 15 ml

Preparare:

Pentru baza:

Amesteca intr-un castron faina, praful de copt si sarea si pune-l deoparte;

Intr-un castron mediu amesteca margarina cu  zahar granulat, oua, vanilie si suc de mere. Adauga apoi din castronul pus deoparte indredientele uscate (faina, praful de copt si sarea) alternativ cu laptele si amesteca bine pana se omogenizeaza complet.

Se intinde apoi aluatul intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga bucati de mere, raspandite uniform peste aluat.

Pentru a prepara glazura:

Se combina zaharul, faina, margarina si apa intr-o tigaie mica. Se da in clocot amestecand pana devine putin vascos. Se toarna uniform in tava peste mere.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180C timp de 50 de minute, pana nu se mai ia nimic pe cutit (sau scobitoare) cand incerci sa vezi daca s-a copt. Se presara marginile cu zahar pudra.

 Variatie: Merele se pot inlocui cu alte fructe de sezon ca piersicile, perele, prunele, zmeura sau afinele.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi 5 g
Grasimi polinesaturate 1.8 g
Sodiu 174 mg
Carbohidrati 49.9 g
Grasimi mononesaturate 1.9 g
Grasimi saturate 0.8 g
Fibre 2.2 g
Calorii (valoare energetica) 252 kcal
Proteine 2.9 g
Colesterol 27 mg
Articole recent vizualizate