Budinca de ciocolata

BUDINCA DE CIOCOLATA

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 6 min
Portii: 4 portii 

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Zahar 75 ml
Vanilie 5 ml
margarina Becel 5 ml
Lapte cu grasime 1% 500 ml
Sare putina
Amidon de proumb 45 ml
Caco neindulcita 50 ml
Ciocolata rasa (optional) 30 ml

Preparare:

Intr-o tigaie medie se amesteca zaharul, cacao, amidonul de porumb si sarea pana cand dispar cocoloasele.

Apoi se toarna cate putin lapte in amestec pana cand acesta devine omogen. Se tine la foc mediu si se amesteca pana cand se ingroasa si face bule, intre 6 si 8 minute. Apoi se reduce focul la minim si se mai amesteca inca un minut.

Se ia de pe foc si se adauga vanilia si margarina Becel. Se poate consuma atat calda cat si refrigerata. Inainte de servire adaugati deasupra putina ciocolata rasa.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi saturate 1.3 g
Fibre 1.7 g
Calorii (valoare energetica) 159 kcal
Grasimi 2.9 g
Grasimi polinesaturate 0.4 g
Sodiu 75 mg
Carbohidrati 30.9 g
Grasimi mononesaturate 0.9 g
Proteine 5 g
Colesterol 5 mg
Articole recent vizualizate