Budinca cu zmeura si pere

BUDINCA CU ZMEURA SI PERE

Timp de preparare: 15 minute
Timpul de coacere: 35 minute
Portii: 6

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
margarina Becel 1 lingura 15 ml
Vanilie 1 lingurita 5 ml
Lapte degresat 1/3 cani 75 ml
Zmeura proaspata sau congelata 1 cana 250 ml
Pere decojite si taiate bucatele 1
Ou 2
Zahar pudra 1 lingurita 5 ml
Faina 2 linguri 30 ml
Zahar granulat 1/4 cana 50 ml

Preparare

1. Incalziti cuptorul la 200Ā°C

2. Ungeti o farfurie de 23 cm cu margarina. Pudrati perele si zmeura cu o lingura de faina. Distribuiti in mod egal fructele pe farfuria pregatita.

3. Intr-un bol mediu, cu ajutorul unui tel bateti ouale, laptele, zaharul, vanilia si faina ramasa pana la omogenizare. Turnati amestecul peste fructele din farfurie.

4. Coaceti 12-15 minute sau pana devine pufos. Raciti 10 minute inainte de servire. Pudrati cu zahar pudra.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi saturate 0.8 g
Fibre 1.2 g
Potasiu 110 mg
Grasimi 3.7 g
Calorii (valoare energetica) 155 g
Sodiu 55 mg
Carbohidrati 26.8 g
Grasimi polinesaturate 1 g
Grasimi mononesaturate 1.4 g
Proteine 3.6 g
Colesterol 72 mg
Articole recent vizualizate