Budinca cu zmeura si pere

BUDINCA CU ZMEURA SI PERE

Timp de preparare: 15 minute
Timpul de coacere: 35 minute
Portii: 6

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Pere decojite si taiate bucatele 1
Ou 2
Zahar pudra 1 lingurita 5 ml
Faina 2 linguri 30 ml
Zahar granulat 1/4 cana 50 ml
margarina Becel 1 lingura 15 ml
Vanilie 1 lingurita 5 ml
Lapte degresat 1/3 cani 75 ml
Zmeura proaspata sau congelata 1 cana 250 ml

Preparare

1. Incalziti cuptorul la 200Ā°C

2. Ungeti o farfurie de 23 cm cu margarina. Pudrati perele si zmeura cu o lingura de faina. Distribuiti in mod egal fructele pe farfuria pregatita.

3. Intr-un bol mediu, cu ajutorul unui tel bateti ouale, laptele, zaharul, vanilia si faina ramasa pana la omogenizare. Turnati amestecul peste fructele din farfurie.

4. Coaceti 12-15 minute sau pana devine pufos. Raciti 10 minute inainte de servire. Pudrati cu zahar pudra.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Sodiu 55 mg
Carbohidrati 26.8 g
Grasimi polinesaturate 1 g
Grasimi mononesaturate 1.4 g
Grasimi saturate 0.8 g
Fibre 1.2 g
Potasiu 110 mg
Grasimi 3.7 g
Calorii (valoare energetica) 155 g
Proteine 3.6 g
Colesterol 72 mg
Articole recent vizualizate