Buche de Noel

BUCHE DE NOEL

Timp de preparare: 25 minute

Timp de gatit: 20 minute

Portii: 8

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Zahar pudra 85 g
Ou mare 3
Faina 55 g
Margarina becel, topita 40 g
Cacao pudra 25 g

Sos

Ingredient Masura Cantitate
Smantana dulce 1/2 cana 150 ml
Piure de castane neindulcit 225 g
Zahar pudra 55 g
Lichior de cafea 2-3 linguri
Branza de vaci 1/2 cana 150 ml

Preparare

1. Amestecati zaharul si ouale intr-un bol folosind un tel electric deasupra unei cratite cu apa calda, pana cand devine continutul pal la culoare, iar telul lasa o urma groasa la ridicarea din compozitie.

2. Jumatate din cantitatea de faina se presara in margarina Becel topita. In faina ramasa adaugati cacao pana la omogenizare.

3. Turnati amestecul in tavi cu dimensiunea 33 x 23cm unse in prealabil.

4. Coaceti in cuptor la temperatura de 190°C, pentru 20-25 minute.

5. Pregatiti in paralel un prosop umed acoperit cu hartie antigrasime si plasati prajitura aici. Tineti de margini si puneti continutul ruland blatul cu hartia in interior. Raciti tava si impachetati in prosop. 

6. Pentru umplutura, folositi jumatate din cantitatea de crema, acoperiti crema ramasa si folositi-o pentru a glazura prajitura rece, dupa ce este scoasa cu atentie din tava si din hartia ce absoarbe grasimea.

7. Se decoreaza cu crema ramasa si cu marron glace daca s-a folosit. Se presara zahar pudra.

Informatii nutritionale

Zaharuri 22.5 g
Calorii (valoare energetica) 295 kcal
Sare 0.4 g
Grasimi saturate 7.5 g
Grasimi 15 g
Articole recent vizualizate