Biscuiti de ovaz

BISCUITI DE OVAZ

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Fulgi de ovaz 1.5 cana
Faina 240 g
Zahar brun 250 g
Bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita
Scortisoara 1/2 lingurita
Sare 1 praf
Praf de copt 1/2 lingurita
Ou 1
stafide 1.5 cana
margarina Becel 150 g

Preparare

Margarina se freaca cu zaharul, apoi se incorporeaza oul.
Faina se amesteca cu sarea, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si se incorporeaza in margarina. Apoi se adauga fulgi de ovaz si stafidele si se amesteca bine. Se ia cu o lingura din aluatul obtinut si se pune sub forma de gramajoase in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptor 5 -10 minute.

Se consuma impreuna cu laptele proaspat.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Grasimi mononesaturate 3.13 g
Vitamina A 60.72 RE
Grasimi saturate 2.5 g
Fibre 2.4 g
Potasiu 350 mg
Calorii (valoare energetica) 379 kcal
Grasimi 11 g
Calciu 145 mg
Grasimi polinesaturate 5 g
Sodiu 385 mg
Carbohidrati 67 g
Vitamina C 12.8 mg
Proteine 5.1 g
Colesterol 24 mg
Articole recent vizualizate