Antipasto cu legume

ANTIPASTO CU LEGUME

Timp de preparare:  20 min
Timp de gatire:  40 min
Portii:  4

Ingrediente

Ingredient Masura Cantitate
Sare si piper dupa gust
Usturoi, taiat marunt 2 catei
Frunze uscate de busuioc 7 ml
Ceapa (mare), taiata 2
Zahar granulat 15 ml
Margarina Becel Original 15 ml
Dovlecei zucchini (medii), taiati 2
Vinete 500 g
Rosie medie, neuscata si taiata 796 ml
Patrunjel proaspat, maruntit 50 ml
ardei gras verde dulce, taiat 1

Preparare:

Taiati vanata in felii de 2.5 cm. Coaceti pana capata o culoare maronie pe ambele parti. Taiati apoi in cuburi mici.

Topiti margarina Becel intr-o cratita mare, la foc mediu. Coaceti ceapa si usturoiul in jur de 3 minute pana devin moi. Adaugati vinetele, telina, ardeii si patrunjelul. Amestecati regulat timp de 15 minute.

Adaugati ingredientele ramase. Gatiti, amestecand in continuare pana amestecul devine gros, sau timp de 20-30 minute. Raciti, apoi puneti in frigider.

Serviti cu paine crocanta.

Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Informatii nutritionale

Fibre 0.5 g
Calorii (valoare energetica) 190 kcal
Grasimi 0.1 g
Grasimi polinesaturate 0.1 g
Sodiu 23 mg
Carbohidrati 2 g
Grasimi mononesaturate 0.1 g
Proteine 0.3 g
Articole recent vizualizate