RETETE

Gasesti aici retete extrem de gustoase si de sanatoase, special realizate de catre un nutritionist, pentru a-ti pastra inima sanatoasa si colesterolul sub control. 

Curmale in cuburi

Curmale in cuburi

Timp de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Portii: 20 bucati Preparare Taiati curmalele si puneti-le intr-o cratita medie cu apa. Amestecati continuu pana devine amestecul gros si mai sunt vizibile doar cateva curmale, 3 -5 minute. Introduceti sucul de lamaie si vanilia. Incalziti cuptorul la 180 C si folositi un spary pentru gatit pe o tava patrata de 23 cm. Intre timp,...

Prajitura in patru culori

Prajitura in patru culori

Timp de preparare: 20 minute Timp de gatire: 45 minute Portii: 8 Preparare Combinati zaharul, amidonul de porumb si scortisoara. Adaugati peste mere, pere si caise. Amestecati intr-un vas pentru gatit de 23 cm. Turnati sucul de portocale si apa deasupra. Puneti pe foc timp de 20 minute.    Intre timp, preparati topping-ul. Amestecati faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu si sarea. Taiati...

Prajitura cu lamaie

Prajitura cu lamaie

Timp de preparare: 20 minute Timp de gatire: 40 minute Portii: 8 Preparare Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti tava de prajitura de 20 cm, apoi plasati hartie de gatit. Pentru prajitura, bateti margarina Becel, zaharul granulat, oul si coaja de lamaie intr-un bol mare si amestecati cu un mixer pana devine pufos. Bateti laptele si 50 ml iaurt. Adaugati faina si praful de copt si bateti...

Fursecuri pentru ceai cu lamaie si merisoare

Fursecuri pentru ceai cu lamaie si merisoare

Timp de preparare: 15 minute Timp de gatire: 7 minute/ tava de fursecuri  Portii: 32 fursecuri Preparare Incalziti cuptorul la 180ºC. Plasati o hartie de copt sau doua in tava. Decojiti o lamaie si lasati-o deoparte. Stoarceti sucul de la doua lamai. Ar trebui sa fie 1/2 cana de suc. Puneti sucul intr-o cratita si fierbeti pana se reduce la jumatate. Adaugati ¼ cana de zahar pana se dizolva. ...

Patratele cu lamaie

Patratele cu lamaie

Timp de preparare: 20 minute Timp de gatire: 35 - 45 minute Portii: 16 patrate Preparare Puneti ingredientele pentru blat intr-un bol, apoi framantati. Puneti aluatul intr-o tava patrata de 23 cm neunsa. Daca doriti, puteti pune sub in tava o foita de aluminiu. Coaceti la 160°Cpentru 12 – 14 minute sau pana capata o culoare usor maronie pe margine. Lasati la racit pentru 10 minute. ...

Clatite cu zahar, lamaie si fructe de padure

Clatite cu zahar, lamaie si fructe de padure

Timp de preparare: 5 minute Timp de gatire:   2 minute/ clatita Portii: 6 clatite Preparare Intr-un bol mic, amestecati faina cu o lingurita de zahar si sare. Intr-un blender amestecati laptele, oul, albusul si Becel timp de un minut. Adaugati compozitia cu faina si amestecati pana la omogenizare. Lasati la temperatura camerei timp de 20-30 minute. Pentru a turna cu usurinta, folositi un...

Fursecuri cu ovaz, stafide si scortisoara

Fursecuri cu ovaz, stafide si scortisoara

Timp de preparare: 30 minute Timp de gatire: 10 -12 minute Portii: 48 fursecuri Preparare Intr-un bol se pun margarina si zaharul si se amesteca cu mixerul pana ce devine pufos si deschis la culoare. Intr-un bol separat, se comibina faina, scortisoara, praful de copt si sarea si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga ovazul si stafidele. Se lasa deoparte timp de o ora. Luati cu lingura...

Prajitura cu capsuni si migdale

Prajitura cu capsuni si migdale

Timp de preparare: 20 minute Timpul de coacere: 8 la 10 minute Portii: 8 prajituri Preparare Incalziti cuptorul la 220 ° C. Folositi spray pe o foaie de copt cu spray de gatit pentru a nu se lipi. Intr-un bol mediu, adaugati ambele tipuri de faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare. Cu ajutorul unui mixer amestecati margarina, pana cand acesta devine pasta. Intr-un castron...

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Timp de preparare: 15 – 20 minute Timp de gatit: 50 - 55 minute Portii: 16 Preparare Incalziti cuptorul la 180 ° C. Folositi spray pentru tigaie cu generozitate pentru a nu se lipi intr-o tava tubulara de9 " si presarati putina faina. Intr-o cratita, adaugati toate ingredientele pentru umplutura. Se pune compozitia  la fierbere, la foc mic, amestecand frecvent, pana scade compozitia...

Rosii umplute cu ciuperci

Rosii umplute cu ciuperci

Preparare Se scoate miezul rosiilor, iar ciupercile se taie lame. Cascavalul se rade fin. Verdeturile se toaca marunt. Ceapa si ciupercile se trag in margarina, si se adauga deasupra miezul rosiilor, mierea, verdeturile si mirodeniile. Dupa ce se ia vasul de pe foc se adauga jumatate din cascaval si se amesteca. Aceasta compozitie va fi turnata in rosii si se rade cascaval deasupra. Se introduce...

Pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci

Preparare Se curata puiul si ciupercile. Rosii se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Patrunjelul se toaca marunt. Se topeste margarina. Bucatile de pui se inabusa in 100 ml si margarina topita. La fel se procedeaza si cu ciupercile. Se amesteca apoi puiul, ciupercile, mirodeniile si sosul de soia si se fierb impreuna 8 minute, apoi se adauga rosiile. Reteta realizata cu sprijinul domnului...

Orez cremos cu legume

Orez cremos cu legume

Preparare Ceapa si morcovul se toaca marunt, iar dovlecelul si ardeiul se taie in cubulete mici. Se incinge jumatate din cantitatea de margarina cu putin ulei si se caleste ceapa. Apoi se adauga dovlecelul, morcovul si ardeiul, lasand pe foc inca 5 minute, acoperit. Se adauga orezul, se amesteca de cateva ori si se toarna putina apa fiarta. Se fierbe, la foc potrivit, timp de 12 minute, adaugand...

File de peste pe paine

File de peste pe paine

Preparare Fileul de peste se taie in felii subtiri. Painea se feliaza si se prajeste. Se topeste margarina si se amesteca cu pestele, iaurtul, patrunjelul si piperul. Se pune amestecul peste painea prajita. Se serveste cu rosii proaspete. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Dovlecel pane

Dovlecel pane

Preparare Se curata dovlecelul, se taie felii goase si se sareaza. Se sterg apoi cu un servet de hartie de apa pe care au lasat-o, se trec prin faina si apoi prin ulei si se pun in tigaia in care am incalzit margarina. Se prajesc la foc mic, pana devin aurii pe o parte, se intorc apoi pe cealalta parte si se prajesc. Se pot trece prin susan inainte prajire si se servesc cu mujdei de usturoi. ...

Chiftelute cu sos de rosii

Chiftelute cu sos de rosii

Preparare Carnea si ceapa se toaca in robot. Cartofii se rad fin si se amesteca cu carnea si ceapa, ouale, patrunjelul, mirodeniile, piperul, sarea. Se modeleaza chiftele si se pun in cuptor in tava cu margarina incinsa. Cand sunt gata se toarna deasupra sucul de rosii si se continua fierberea 5-6 minute, apoi se adauga vinul. Se serveste cald cu patrunjel deasupra. Reteta realizata cu sprijinul...

Cartofi gratinati cu branza de vaci

Cartofi gratinati cu branza de vaci

Preparare Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie felii subtiri. Faina dizolvata in 100 ml lapte se adauga in margarina incalzita si se amesteca continuu. Se adauga restul de lapte, iaurtul si oul si se continua fierberea. Acest sos se amesteca cu cartofii si branza de vaci. Se adauga piperul si sarea. Se toarna compozitia in tava unsa cu margarina si se introduce la cuptor pentru...

Budinca de morcovi

Budinca de morcovi

Preparare Morcovii se fierb si se taie rondele. Albusurile se bat spuma, iar branza se sfarama. Se topeste margarina si se adauga faina dizolvata in 200 ml din zeama in care au fiert morcovii. Se amesteca. Dupa ce a dat in clocot se adauga morcovii, smantana, piperul, sarea, galbenusurile si spuma de albusuri. Se adauga totul intr-o tava si se presara cu branza. Se tine la cuptor 10 minute....

Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza

Preparare Se amesteca cele 2 tipuri de branza. Se adauga smantana, grisul, piperul, mararul verde tocat marunt, ouale, 1 lingura margarina si ceapa tocata. Ardeii se spala si se taie un capacel de la codita si se umplu cu compozitia. Se aseaza intr-o cratita, se pune putina sare, se toarna apa cat sa-i acopere. Se adauga 1 lingura de margarina si se introduc la cuptor. Cand sunt gata fierti...

Sufleu de conopida

Sufleu de conopida

Preparare Intr-un vas se pune apa la fiert cu putina sare. Se spala buchetelele de conopida si se pun la fiert in jur de 10 minute. Intre timp se taie sunculita cubulete, se bat ouale cu smantana, se adauga branza razuita si sunca. Se scoate conopida si se lasa la racit. Se unge un vas rezistent la caldura cu margarina, se tapeteaza cu pesmet, se pune stratul de conopida, si se toarna compozitia...

Tartine cu gem de caise si lapte

Tartine cu gem de caise si lapte

Preparare Se ung feliile de paine cu margarina si apoi cu gem. Se consuma impreuna cu laptele cald. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Portocale in sirop „Five Spice

Portocale in sirop „Five Spice

Timp de preparare: 10 minute Timp de gatire: 6 minute Portii: 4 Preparare 1. Indepartati coaja a doua portocale cu ajutorul unei razatoare cu grija, fara a indeparta si zona alba. Asezati coaja pe o farfurie. 2.Folosind un cutit, taiati capatul celor 4 portocale. Indepartaticoaja de la cele doua portocale ramasesi partea alba de la toate portocalele pana ce se vede doar pulpa. 3. Intr-o...

Budinca cu zmeura si pere

Budinca cu zmeura si pere

Timp de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 35 minute Portii: 6 Preparare 1. Incalziti cuptorul la 200°C 2. Ungeti o farfurie de 23 cm cu margarina. Pudrati perele si zmeura cu o lingura de faina. Distribuiti in mod egal fructele pe farfuria pregatita. 3. Intr-un bol mediu, cu ajutorul unui tel bateti ouale, laptele, zaharul, vanilia si faina ramasa pana la omogenizare. Turnati...

Tartine cu cascaval si rosii

Tartine cu cascaval si rosii

Preparare Se ung feliile de paine cu margarina Becel. Se adauga cascavalul si frunza de salata. Rosia se taie rondele si se adauga peste sendvis. Se poate adauga putina sare si piper. Se serveste imediat dupa preparare sau se inveleste in folie de plastic si se pastreaza la rece. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Sendvis cu ton, salata si ceapa

Sendvis cu ton, salata si ceapa

Preparare Se scurge apa sau uleiul din conserva de ton. Se ung feliile de paine cu margarina. Se adauga tonul, salata si ceapa rosie taiata rondele. Se consuma proaspat, impreuna cu sucul de mere. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Oua cu branza la cuptor

Oua cu branza la cuptor

Preparare Se unge un bol mic, termorezistent cu putina margarina. Se tapeteaza fundul formei cu felii de rosii peste care se presara putin oregano. Apoi se aseaza feta taiata felii, margarina si ceapa tocata marunt. Se sparge oul deasupra si il condimentam cu putina sare, boia (dulce sau iute) si piper. Se introduce bolul la cuptor la 220C pentru 20 minute, pana albusul e facut, iar galbenusul...

Sendvis cu curcan, castraveciori si maioneza light

Sendvis cu curcan, castraveciori si maioneza light

Preparare Feliile de paine se ung cu margarina. Se adauga felii de sunca de curcan, se unge cu maioneza light si se acopera cu fasii de castraveciori. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Sendvis cald cu branza mozzarella + suc de portocale

Sendvis cald cu branza mozzarella + suc de portocale

Preparare Se ung feliile de paine cu margarina si se adauga intre ele branza cu un praf de piper. Se introduce sendvisul in toaster si se scoate cand e rumenit. Se serveste cald. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Salata de ton cu avocado

Salata de ton cu avocado

Preparare Se taie avocado pe lungime si se scoate pulpa, pastrand cojile intacte. Se stropeste pulpa de avocado cu sucul de lamaie si se striveste cu furculita pana devine pasta. Apoi se freaca cu galbenusurile fierte si margarina. Se adauga tonul si se amesteca bine totul. La final se adauga ceapa, patrunjelul si albusurile de ou, tocate foarte marunt. Se condimenteaza cu sare si piper. ...

Tarta cu mere

Tarta cu mere

Preparare Se topeste margarina si se lasa deoparte sa se raceasca. Ouale intregi se amesteca cu zaharul si un strop de sare pana devin crema. Se aduaga margarina topita ceva mai rece, esentele, lingurile de lapte si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu margarina si hartie de copt si se niveleaza cu o spatula de plastic. Se aseaza deasupra...

Placinta cu legume, oua si mozzarella

Placinta cu legume, oua si mozzarella

Preparare Se incalzeste cuptorul. Se unge o tava cu margarina si se adauga jumatate din cantitatea de rosii, ceapa, mozzarella (sfaramata) si masline. Separat se face un amestec din oua si restul ingredientelor. Acest amestec se toarna in tava si se pune totul la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mic. Se serveste imediat. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban...

Oua ochi, tartine cu margarina si legume

Oua ochi, tartine cu margarina si legume

Preparare Se topeste putina margarina in tigaie si se sparg ouale pe rand. Se prajesc pana cand galbenusul devine cleios. Feliile de paine se ung cu margarina. Se consuma impreuna cu urda si legumele. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Clatite cu cartofi si kaiser

Clatite cu cartofi si kaiser

Preparare Se pun cartofii la fiert (in coaja) in multa apa cu sare pana sunt fierti cam 90%. Se lasa sa se raceasca, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu ceapa verde tocata si cu sare dupa gust si mult piper. Adaugati si kaizer dat pe razatoarea mare in amestecul de cartofi. Se incinge 1 lingura ulei si 1 lingura margarina intr-o tigaie mare si se pun cartofii...

Oua mexicane

Oua mexicane

Preparare Intr-o tigaie adanca se incinge uleiul si se rumenesc ceapa si usturoiul. Se adauga sosul iute si rosiile si apoi boabele de fasole. Se acopera cu capac 2-3 minute pentru a se intrepatrunde aromele. Intr-o alta tigaie teflonata se topeste margarina si se adauga ouale unul cate unul, fara a se amesteca. Pe o farfurie se pun bucatile de tortillas de porumb, peste care se adauga sosul...

Omleta taraneasca

Omleta taraneasca

Preparare Ouale se sparg intr-o farfurie adanca, se adauga ingredientele de mai sus si se bat bine cu furculita. Se toarna in margarina incinsa. Se coace pe ambele parti si se serveste imediat. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Omleta, salata si ceai cu miere

Omleta, salata si ceai cu miere

Preparare Se bat ouale intr-un vas. Ceapa verde se toaca marunt. Se topeste margarina intr-o tigaie teflonata. Se adauga ceapa si la scurt timp ouale. Se ia de pe foc atunci cand omleta este rumenita. Rosiile se taie felii si se consuma ca atare, impreuna cu painea si omleta. In ceai se amesteca mierea. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian

Clatite groase cu lapte batut

Clatite groase cu lapte batut

Preparare Se amesteca intr-un vas faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se adauga oul, margarina topita, laptele batut, laptele proaspat si vanilia. Se incalzeste bine o tigaie teflonata si se unge cu putina margarina, apoi se toarna o parte din compozitie in strat gros. Se lasa la foc mic timp de 4-5 minute si apoi se intoarce pe cealalta parte. Se poate servi cu gem sau...

Oua umplute

Oua umplute

Preparare Se amesteca margarina cu galbenusurile, mustarul si pateul de ficat, pana formezi o pasta. Cu aceasta pasta se umplu albusurile. Se serveste impreuna cu rosia si castravetele.  Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian.

 Cheesecake cu sos de portocale si zmeura

Cheesecake cu sos de portocale si zmeura

 Timp de preparare: 30 minute Timpul de coacere: 50 - 60 minute Portii: 12 felii Topping 2 cani 500 ml zmeura proaspete 1/2 cana 125 ml suc de portocale 1/3 cana 75 ml zahar granulat   ...

Biscuiti de ovaz

Biscuiti de ovaz

Preparare Margarina se freaca cu zaharul, apoi se incorporeaza oul. Faina se amesteca cu sarea, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si se incorporeaza in margarina. Apoi se adauga fulgi de ovaz si stafidele si se amesteca bine. Se ia cu o lingura din aluatul obtinut si se pune sub forma de gramajoase in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptor 5 -10 minute. ...

 Pasta de ficat de pui

Pasta de ficat de pui

Preparare: Se curata ficatul. Se curata ceapa si se taie feliute. Se caleste repede ficatul (sa ramana roz la interior). Se caleste ceapa si se adauga ficatul. Sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga margarina si amesteca bine, pana la omogenizare. Se serveste pe felii de paine, impreuna cu salata de legume. Reteta realizata cu sprijinul domnului doctor nutritionist Serban Damian. 

Buche de Noel

Buche de Noel

Timp de preparare: 25 minute Timp de gatit: 20 minute Portii: 8 Preparare 1. Amestecati zaharul si ouale intr-un bol folosind un tel electric deasupra unei cratite cu apa calda, pana cand devine continutul pal la culoare, iar telul lasa o urma groasa la ridicarea din compozitie. 2. Jumatate din cantitatea de faina se presara in margarina Becel topita. In faina ramasa adaugati cacao pana...

Pui la cuptor cu anghinare, rosii si capere

Pui la cuptor cu anghinare, rosii si capere

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 25 min Portii: 4 portii Preparare:    Se incalzeste cuptorul la 220 C.  Se aseaza un strat uniform de rosii, capere, anghinare si usturoi intr-o tava mare si inalta. Se aseaza puiul peste stratul de legume. Se adauga bucatele de margarina si apoi se stropeste cu otetul balsamic, apoi se adauga sarea, piperul si oregano.  Se aseaza tava in...

Rulou din piept de curcan cu condimente

Rulou din piept de curcan cu condimente

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 60-70 min Portii: 6 portii   Preparare: Se incalzeste cuptorul la 160 C.  Se aseaza pieptul de curcan pe un fund de taiat si se face o taietura de-a lungul, in partea cea mai groasa, dintr-un capat in celelalt, avand grija sa nu separati complet cele doua bucati. Deschideti pieptul ca pe o carte si intindeti pe masa. Se cresteaza interiorul...

Piept glazurat de pui

Piept glazurat de pui

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 15 min Portii: 4 Portii Preparare: Se bate puiul intre 2 folii de plastic pana cand acesta este plat, dupa care se tapeteaza intr-un strat fin de faina. Se incalzeste o lingura (15 ml) de margarina intr-o tigaie mare. Puiul se face sote in aceasta tigaie la foc mediu pe ambele parti pana cand nu mai este roz, apoi se ia de pe foc. ...

Paste cu pui, pesto, zucchini, ardei si rosii

Paste cu pui, pesto, zucchini, ardei si rosii

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 20 min Portii: 4 portii Preparare: Se fierb pastele fara sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cu un robot de bucatarie se taie usturoiul. Se adauga busuiocul si patrunjelul si se amesteca pana devine un piure omogen. Se adauga 2 linguri (30 g) de margarina si se omogenizeaza. In loc de mixer se poate face aceasta pasta folosind un mojar. ...

File de peste la cuptor

File de peste la cuptor

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 10 min Portii: 4 portii Preparare: Se incalzeste cuptorul la 230 C. Se unge o tava de 3,5 L cu margarina topita. Se usuca pestele cu servetele si se taie fillet-uri de marimea unui deget. Se pune faina intr-o farfurie plata. Se bat albusurile si apa si se pun in alta farfurie. Intr-un bol se amesteca pesmetul cu cimbru, patrunjel, sare si piper....

Carne de vita inabusita, cu ciuperci

Carne de vita inabusita, cu ciuperci

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 90 min Portii: 4 portii Preparare: Se taie muschiul in 4 bucati, se adauga putina sare si piper si se acopera cu faina. Se aseaza carnea intre 2 bucati de hartie cerata. Se bate carnea pana cand ajunge la o grosime de 1 cm. Apoi se acopera iar cu faina si se scutura surplusul. Intr-o cratita de teflon, adanca de aprox 30 cm se topeste margarina...

Sandwich club marin

Sandwich club marin

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 10 min Portii: 4 sandwichuri Preparare: Se aseaza fileul de somon cu pielea in jos pe o foaie de copt. Apoi se adauga margarina , sarea si piperul. Se pune la cuptor (95 C) pentru 10-12 minute. Se scoate de la cuptor si se lasa la racit. Se introduce cutitul sub piele pentru a o indeparta. Se taie fiecare bucata in 4. Se adauga margarina pe o...

Sandwich de pui cu ardei rosu copt si salata

Sandwich de pui cu ardei rosu copt si salata

Timp de preparare: 5 min Timp de gatire: 15 min Portii: 2 portii Preparare: Se condimenteaza pieptul de pui cu sare si piper si apoi se fierbe sau se face la gratar pana cand este patruns, se ia de pe foc si se taie diagonal. Se intinde margarina pe feliile de paine. Pe 2 felii de paine se pune salata sau spanac, pui, ardeiul copt, sare si piper dupa gust si se acopera cu celelalte felii. ...

Spirale de somon afumat cu wasabi, lamaie si castraveti

Spirale de somon afumat cu wasabi, lamaie si castraveti

Timp de preparare: 10 min Portii:20 de bucati Preparare: Taiati somonul in felii de aprox. 7.5 x 2.5 cm. Intr-un bol de dimensiuni mici amestecati margarina Becel cu coaja de lamaie. Taiati castravetele in bucati de dimensiunea betelor de chibrituri. Asezati fiecare spiral de somon pe o suprafata plana. Presarati aprox. 0.5 cm de ghimbir pe deasupra. Puneti bucatile de castravete in asa...

Budinca de ciocolata

Budinca de ciocolata

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 6 min Portii: 4 portii  Preparare: Intr-o tigaie medie se amesteca zaharul, cacao, amidonul de porumb si sarea pana cand dispar cocoloasele. Apoi se toarna cate putin lapte in amestec pana cand acesta devine omogen. Se tine la foc mediu si se amesteca pana cand se ingroasa si face bule, intre 6 si 8 minute. Apoi se reduce focul la minim si se...

Budinca de mere cu glazura

Budinca de mere cu glazura

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 50 min Portii: 8 portii   Preparare: Pentru baza: Amesteca intr-un castron faina, praful de copt si sarea si pune-l deoparte; Intr-un castron mediu amesteca margarina cu  zahar granulat, oua, vanilie si suc de mere. Adauga apoi din castronul pus deoparte indredientele uscate (faina, praful de copt si sarea) alternativ cu laptele si amesteca...

Negrese cu sos de zmeura si portocala

Negrese cu sos de zmeura si portocala

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 25 - 30 min Portii: 16 bucati  Preparare: Incalziti cuptorul la 180 C. Intindeti un strat de 20 cm in tava patrata de gatit. Presarati cacao din plin. Se topeste margarina intr-o tigaie mica. Se ia de pe foc si se amesteca cu cacao, zahar, oua, suc de mere si vanilie dupa care se bate amestecul pana devine omogen. Se presara apoi incet faina,...

Omuleti din turta dulce cu ghimbir

Omuleti din turta dulce cu ghimbir

Timp de preparare:  15 min Timp de gatire:  10 min Portii:  40 buc   Preparare: Se amesteca faina cu condimente si praf de copt intr-un castron pana se omogenizeaza. Intr-un castron mare se amesteca Becel cu zahar si melasa cu un mixer pana se omogenizeaza. Se amesteca incet cu amestecul de faina pana devine omogen. Se formeaza doua gogoloase ce se preseaza in discuri si se ruleaza...

Pere fierte cu sos caramel

Pere fierte cu sos caramel

Timp de preparare:  10 min Timp de gatire:  22- 27 min Portii:  2 portii   Preparare: Se decupeaza trei bucati de coaja de lamaie, incluzand si partea alba. Se storc 30 ml de suc de lamaie intr-o tigaie medie impreuna cu cojile si apa, zahar, bete de scortisoara si cuisoare. Se acopera si se dau in clocot dupa care se lasa inca 5 minute la foc mic. In acest timp se decojesc...

Antipasto cu legume

Antipasto cu legume

Timp de preparare:  20 min Timp de gatire:  40 min Portii:  4 Preparare: Taiati vanata in felii de 2.5 cm. Coaceti pana capata o culoare maronie pe ambele parti. Taiati apoi in cuburi mici. Topiti margarina Becel intr-o cratita mare, la foc mediu. Coaceti ceapa si usturoiul in jur de 3 minute pana devin moi. Adaugati vinetele, telina, ardeii si patrunjelul. Amestecati regulat timp de...

Carne de vita feliata pe paine prajita cu ierburi si hrean

Carne de vita feliata pe paine prajita cu ierburi si hrean

Timp de preparare: 15 min Portii: 24 de bucati Preparare: Intr-un vas mic, amestecati margarina Becel cu hrean ras, sos Dijonnaise si 2 lingurite (30 mL) de arpagic bine maruntit. Taiati bagheta subtire. Intindeti aprox. 1/2 lingurita (2 mL) de amestec Becel pe fiecare felie din bagheta. Taiati carnea de vita un pic mai gros decat feliile baghetei. Taiati ce a mai ramas din legatura de arpagic...

Prajiturele Becel

Prajiturele Becel

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 10 min Portii: 36 buc  Preparare: Intr-un bol mare, cu ajutorul mixerului electric se bate margarina Becel si zaharul pana cand amestecul devine cremos. Apoi, se adauga oul si vanilia si se bate pana cand amestecul devine omogen. Intr-un bol mic se amesteca faina, praful de copt si sarea, pana cand avem un amestec omogen. Apoi, toate acestea se...

Tartine cu legume prajite

Tartine cu legume prajite

Timp de preparare: 25 min Timp de gatire: 25 min Portii: 16 Preparare Puneti faina intr-un bol impreuna cu margarina Becel Original, apoi amestecati pana ce mixtura aduce cu firmiturile fine de paine. Adaugati extractul de drojdie apoi, cu un cutit cu lama curba, amestecati pana ce rezulta o pasta moale. Rulati aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina, taiati-l in 16 bucati in...

Rulouri prajite cu ciuperci

Rulouri prajite cu ciuperci

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 20 min Portii: 48 bucati  Preparare: Incalziti o lingurita (15 ml) de margarina intr-o tigaie mare.Prajiti usutroiul si legumele in margarina pana se inmoaie.Inlaturati de pe foc; adaugati branza si busuioc, amestecand pana se inmoaie. Puneti deoparte. Rulati usor feliile de paine cu o vergea de lemn. Intindeti aprox. 2 lingurite (30 ml) de amestec...

Pizza Portobello

Pizza Portobello

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 20 min Portii:  2  Preparare:                  Incalziti cuptorul la 425° (220°C). Topiti margarina Becel intr-o cratita de 25 cm, la foc mediu, si adaugati ceapa amestecand regulat timp de 4 minute sau pana cand capata culoarea aurie. Adaugati rosia si usturoiul, amestecand timp de 2 minute. Adaugati 1 cana (250 mL) de spanac,...

Legume picante cu paine prajita si branza

Legume picante cu paine prajita si branza

Timp de preparare: 25 min Timp de gatire: 30 min Portii: 4 Preparare Topiti margarina Becel intr-o cratita mare, apoi prajiti ceapa si usturoiul in jur de 5 minute, amestecand ocazional pana acestea se inmoaie. Adaugati amestecul de morcovi, cartofi dulci, pastarnac si prajiti aprox. 5 minute, amestecand ocazional. Adaugati dovleceii, praful picant, rosiile, piureul de rosii si fasolea....

Bruschete

Bruschete

Timp de preparare: 5 min Timp de gatire: 20 min Portii: 4 Preparare Taiati feliile de paine in jumatate si ungeti ambele fete cu putina margarina tartinabila Becel.  Taiati capatana de usturoi in jumatate si ungeti cu ea ambele fete ale feliilor de paine. Aranjati-le pe o tava si coaceti in cuptorul incins la 200C intre 6 si 15 minute. Intre timp, amestecati rosiile taiate, ceapa,...

Pui la gratar cu mirodenii

Pui la gratar cu mirodenii

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 45 min Portii: 4 Preparare Amesteca cele 3 linguri de iaurt cu pasta iute, usturoiul si 7 linguri de coriandru. Intinde amestecul peste pui si lasati-l intr-un loc racoros pentru 30 de minute. Scurgeti sucul din castravete si aruncati-l. Amestecati castravetele cu iaurtul ramas, otetul si piperul cayenne. Prajiti puiul la gratar pentru 20 de...

Pui cu masline si lamaie

Pui cu masline si lamaie

Timp de prepare: 12 min Timp de coacere: 25 min Portii: 4 Preparare Incalziti uleiul intr-o tigaie si prajiti puiul pana se rumeneste usor. Adauga supa, maslinele, ierburile provensale si lamaia. Acoperiti si lasati la foc mic pentru 20 de minute. Scoate puiul si pune patrunjelul in amestecul ramas in tigaie, plus Becel si mierea. Fierbeti pana cand se ingroasa amestecul. Puneti din...

Rulouri cu castraveti si rosii coapte

Rulouri cu castraveti si rosii coapte

Timp de preparare: 15 min Portii: 24  portii Preparare: Incalziti cuptorul la 200 C. Taiati rosiile in jumatate, pe lungime si asezati-leintr-un castron mic, nu mai mare decat dimensiunea lor. Ungeti cu margarina Becel pe deasupra apoi presarati o lingurita (5 ml) de cimbru maruntit. Introduceti-le in  cuptorul preincalzit timp de 2 minute, pana margarina se topeste. Amestecati, apoi continuati...

Carnati cu fasole

Carnati cu fasole

Timp de preparare: 10 min Timp de coacere: 20 min Portii: 4 Preparare: Topeste margarina Becel intr-o tigaie mare, adauga ceapa si coace aproximativ 5 minute, amestecand ocazional, pana cand ceapa se inmoaie dar nu este rumenita. Adauga carnatii si amesteca-i cu rosiile, fasolea, ciupercile, porumbul dulce si sosul Worcestershire. Coace incet pentru 15-20 de minute, amestecand ocazional. ...

Pappadelle cu chiftelute

Pappadelle cu chiftelute

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 25 min Portii: 4 Preparare Intr-un bol mare, amesteca impreuna puiul, crutoanele, patrunjelul, cimbru, sare si piper. Formeaza amestecul in 24 de chiftelute. Topeste Becel intr-o tigaie, adauga faina si coace, amestecand pentru 1 minute. Luati de pe foc tigaia, si amestecati gradual supa si rosiile. Coaceti, amestecand pana cand sosul incepe sa...

Risotto italian vegetal

Risotto italian vegetal

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 25 min Portii: 4 Preparare Topiti 25g de Becel intr-o tigaie mare, adaugati ceapa si usturoiul si gatiti pentru 5 minute, amestecand ocazional, pana cand ingredientele sunt moi dar nu rumenite. Adaugati orezul si amestecati pentru 2 minute. Intr-o alta tigaie, tineti supa fierbinte. Adaugati 150ml de supa fierbinte peste orez si fierbeti la foc...

Hamburgeri cu cartofi wedges

Hamburgeri cu cartofi wedges

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 30 min Portii: 4 Preparare Taiati cartofii in sferturi. Topiti Becel, adaugati cartofii si amestecati pana cand sunt acoperiti complet. Aranajat-i pe o hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit la 200C pentru 30 de minute, intorcandu-i ocazional, pana cand se inmoaie si se rumenesc pe exterior. Intre timp, pregatiti burgerii. Puneti vita...

Lasagna de pui cu usturoi

Lasagna de pui cu usturoi

Timp de preparare: 25 min Timp de gatire: 55 min Portii: 4 Preparare Topiti Becel intr-o tigaie si gatiti ceapa si usturoiul pentru 5 minute, amestecand ocazional pana se inmoaie. Adaugati puiul si mai gatiti pentru 5 minute. Adaugati rosiile, oregano, sare si piper. Faceti sosul: puneti Becel, faina si lapte intr-o tigaie si aduceti totul la punctul de fierbere, amestecand, pana cand...

Masala de peste si spanac

Masala de peste si spanac

Timp de perparare: 135 min Timp de coacere: 25 min Portii: 4 Preparare Amestecati pasta de usturoi, sos de chilli, masala si Becel si ungeti file-urile de peste. Acoperiti si puneti la frigider pentru 2 ore. Puneti pestele intr-un vas pentru cuptor, acoperiti si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 15-20 minute. Intre timp, pentru a face sosul, puneti toate ingredientele in...

Korma de pui

Korma de pui

Timp de preparare:  15 min Timp de gatire:  50 min Portii:  4 Preparare Se pune ceapa, usturoiul, ghimbirul si migdalele, se dau prin blender, se adauga 6 linguri de apa rece si se amesteca pana devine pasta.  Se topeste margarina Becel in tigaie, se adauga puiul, cardamonul, cateii de usturoi si scortisoara. Se gateste aproximativ 5 minute pana cand puiul devine auriu.  Se adauga...

Kebab de pui pe pat de orez

Kebab de pui pe pat de orez

Timp de preparare: 75 min Timp de gatire: 25 min Portii: 4 Preparare Se combina toate ingredientele pentru sos intr-un castron mare, se aduga puiul amestecand, se marineaza sub capac aproximativ o ora, amestecand din cand in cand. Se pune puiul pe 8 tepuse de frigaruie alternand cu bucati de ardei rosu, verde si ceapa. Se topesc 15 g de margarina Becel si se foloseste pentru a unge frigaruile...

Tortilla cu pui

Tortilla cu pui

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 10 Portii: 2 Preparare Se ung lipiile cu Becel. Bucatelele de pui se infig in frigarui. Se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu pe care se aseaya frigaruile si apoi se tin la cuptor pana se rumenesc dupa care se scot din cuptor si de pe frigarui. Se amesteca impreuna maioneza cu menta si castravetele si se imprastie amestecul pe lipii. Apoi...