Inima ta este uimitoare

INIMA TA ESTE UIMITOARE

Inima ta lucreaza sustinut in fiecare secunda. Dar nu te baza neaparat pe asta!

 


 

Statistici

  • Inima ta pompeaza aprox. 500 litri de sange in corpul tau in fiecare zi.
  • Chiar si cand se odihneste, inima ta lucreaza de doua ori mai mult decat muschii picioarelor unei persoane care alearga. Inima ta nu e mai mare decat un pumn strans si cantareste intre 250 – 350 gr.   
  • Inima ta bate de 100.000 de ori pe zi, de 35 de milioane de ori pe an si de aproximativ 2,5 miliarde de ori in cursul unei vieti
  • Toate vasele tale de sange insumate masoara peste 96,500 de kilometri (de ajuns ca sa inconjoare pamantul de doua ori), dar le sunt necesare numai 20 de secunde ca sa pompeze sange in corp.

Inima barbatului si inima femeii

In ceea ce priveste inima, barbatii si femeile sunt surprinzator de similari, de aceea este important ca toti sa avem grija de ea. Bolile cardiovasculare reprezinta cauza a 30% din moartea prematura a barbatilor si 22% in cazul femeilor. In fiecare an, bolile cardiovasculare curma mai multe vieti decat orice alta afectiune.

Cu toate ca femeile tinere sunt mai protejate de bolile de inima, in perioada de menopauza nivelul de colesterol creste usor. Iar asta poate avea impact asupra sanatatii inimii tale.  

Cu toate acestea, bolile de inima pot fi de cele mai multe ori prevenite. Chiar si facand schimbari minore in dieta si stilul tau de viata, sanatatea inimii poate creste considerabil. Nu e niciodata prea tarziu sa inveti sa-ti iubesti inima.

Ne asumam misiunea de a te ajuta sa ai grija de inima ta

Becel se dedica mentinerii sanatatii inimii tale. Asta pentru ca ea este cheia unui organism sanatos, fiind in acelasi timp puternica si fragila. Cu peste 40 de ani de experienta in dezvoltarea de alimente sanatoase pentru inima, ne concentram sa-ti punem la dispozitie cele mai noi produse si expertize in domeniu.

 

Articole recent vizualizate